به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ تمامی داوطلبان برای ثبت نام و انتخاب رشته جهت شركت در گزينش رشته هاي تحصيلي آزمون سراسري دانشگاه پيام نور و موسسات آموزش عالي غيردولتي - غير انتفاعي (پذيرش بر اساس سوابق تحصيلي) تا ۲۲ آبان ماه فرصت دارند به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند.
این نحوه پذیرش بر اساس موضوع قانون سنجش و پذيرش دانشجو در دانشگاهها و موسسات آموزش عالي مصوب ۱۰ شهریورماه ۹۲ مجلس شوراي اسلامي اجرایی شده است.
پذيرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصيلي (معدل كتبي ديپلم) صورت می گیرد و هر داوطلب می تواند با مراجعه به سايت اينترنتي سازمان سنجش به نشاني: www.sanjesh.org و پرداخت مبلغ ۱۰۶.۰۰۰ (يكصد و شش هزار) ريال وجه ثبت نام نسبت به ثبتنام و تكميل فرم انتخاب رشته حداكثر ۵۰ كدرشته به روش اينترنتي، اقدام کند.
در اين مرحله كليه داوطلباني كه در آزمون سراسري سال ۱۳۹۳ ثبت نام کرده بودند (اعم از اينكه در جلسه آزمون حاضر بوده و يا نبودهاند) نيز ميتوانند متقاضي شوند. همچنین داشتن ديپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قديم آموزش متوسطه و يا گواهينامه دوره پيش دانشگاهي كه حداكثر تا تاريخ ۳۰ بهمن ماه ۹۳ اخذ شود و يا داشتن مدرك كارداني (فوق ديپلم) براي كليه متقاضيان الزامي است.
در این دوره دانشگاه پیام نور در مجموع گروه های علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان های خارجی بیش از ۶۲۸ هزار و ۵۰۰ نفر ظرفیت را به خود اختصاص داده است و دانشگاه های غیرانتفاعی و غیر دولتی هم در این گروه ها بیش از ۲۲۴ هزار و ۹۰۰ ظرفیت پذیرش تعریف کرده اند.
در گروه زبان های خارجی رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور شامل مترجمی زبان انگلیسی و زبان و ادبیات انگلیسی است که ۱۲ هزار و ۲۵۰ نفر ظرفیت دارد.
در همین گروه دانشگاه های غیر انتفاعی رشته های تحصیلی شامل مترجمی زبان انگلیسی ، زبان و ادبیات انگلیسی، کاردانی مترجمی زبان انگلیسی، آموزش زبان انگلیسی، زبان آلمانی دارد که ظرفیت ۴ هزار و ۴۲۰ را به خود اختصاص داده است.
رشته های تحصیلی دانشگاه پیام نور در گروه هنر نیز شامل صنایع دستی، عکاسی، کارشناسی فرش، مرمت و احیای بناهای تاریخی، هنر اسلامی، هنرهای صناعی، نگارگری، بافت، طراحی است که ظرفیتی ۳۳۰۰ نفری را به خود اختصاص داده است.
در دانشگاه های غیر انتفاعی رشته های تحصیلی گروه هنر شامل تعداد بیشتری از رشته هاست که از آن جمله صنایع دستی، ارتباط تصویری ، کارشناسی فرش، هنر اسلامی، هنرهای صناعی، کاردانی علمی کاربردی فرش دستباف، کاردانی حفظ و مرمت بناهای تاریخی، سنما، مدیریت فرهنگی و هنری، نقاشی، کاردانی هنرهای تجسمی، کاردانی علمی کاربردی انیمیشن، طراحی لباس، کاردانی علمی کاربردی گرافیک، بازیگری - کارگردانی، عکاسی، باستانشناسی، کاردانی باستانشناسی، کارگردانی تلویزیون، تلویزیون و هنرهای دیجیتالی، چاپ، کاردانی علمی کاربردی هنر سفالگری است و برای آن ظرفیت ۴۹۸۰ نفری تعریف شده است.
در گروه ریاضی و فنی با توجه به اینکه تعداد رشته های تحصیلی به همراه گرایش های آنها گستره وسیعی را تشکیل می دهند میزان ظرفیت در دانشگاه پیام نور بیش از ۲۰۵ هزار نفر و میزان ظرفیت در دانشگاه های غیرانتفاعی و غیردولتی بیش از ۱۱۲ هزار نفر است. در گروه ریاضی و فنی ظرفیتی حدود یک هزار و ۲۰ نفر برای تحصیل در رشته های مجازی غیرانتفاعی درنظر گرفته شده است.
در گروه علوم تجربی نیز تعداد رشته های تحصیلی از تنوع زیادی برخوردار است و در این بخش ظرفیت دانشگاه پیام نور بیش از ۱۵۸ هزار نفر و در بخش دانشگاه های غیرانتفاعی و غیردولتی نیز ظرفیت بیش از ۵۴ هزار نفر است. در این گروه نیز ظرفیتی حدود ۶۶۰ نفر برای دوره های مجازی در نظر گرفته شد.
در گروه علوم انسانی رشته های تحصیلی زیادی برای داوطلبان وجود دارد که می توانند بر اساس سوابق تحصیلی در آن پذیرفته شوند. در این گروه نیز ظرفیت پیام نور بیش از ۲۵۰ هزار نفر و ظرفیت دانشگاه های غیر انتفاعی و غیردولتی بیش از ۴۸ هزار نفر است. در این بخش نیز ظرفیت ۷۸۰ نفر برای تحصیل در دوره های مجازی ارائه شده است.
به این ترتیب در مجموع ظرفیت های دانشگاه های غیردولتی و غیرانتفاعی و دانشگاه پیام نور بیش از ۸۵۳ هزار نفر ظرفیت اختصاص یافته است که دیپلمه ها می توانند بر اساس سوابق تحصیلی به آن وارد شوند.