به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شرق ؛ حوزه خیابانی یکی از شش قسمت تعریفشده در بخش خارج از صحنه (آفاستیج) سیوششمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر است که در این بخش ١٧ نمایش اجرا میشوند. در متن پیشرو، ١٧ اثر حوزه خیابانی که از شهرهای تهران، لاهیجان، مریوان، سنندج، ایلام، مشهد، بروجرد، یزد، آبادان، رشت و رودسر به جشنواره راه یافتهاند، معرفی میشوند.
یک سوءتفاهم کوچک: این نمایش به نویسندگی، طراحی و کارگردانی امیر رجبپور، یکی از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده. همهچیز از یک پیامک شروع شد؛ پیامکی که در آن نوشته بود حقوق شهروندی را نوشتیم و لطفا بروید مطالعه کنید....
تر خشک تفکیک: این نمایش به نویسندگی حسن حامد و با کارگردانی شیدا خانزاده، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: اِبی درختی و داریوش موشه، بهخاطر مصرف بیش از حد مواد و آلودهکردن محیط زیست به کما رفتهاند و میان زمین و آسمان گرفتار شدهاند و... .
جاده قیدار: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مشترک شهریار بهاری و علی رضاپورجعفر، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. درویش، روح یک انسان مرده را در بند و زنجیر به میان مردم میآورد و از او میخواهد داستان مرگ خود را تعریف کند و در این میان همسرش که مشغول چایفروختن است، وارد ماجرا میشود... .
جنگ زیر پوست: این نمایش با نویسندگی مشترک امین جوکار و بهنام کاوه و با کارگردانی بهنام کاوه، دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است؛ داستان واقعی «امین جوکار» که پدر و مادرش در زمان جنگ بهعنوان پرستار در جبهههای جنگ مشغول خدمت بودهاند. این دو دچار بیماری گال میشوند و موقع بازگشت به خانه نمیتوانند بچه خود را بغل کنند و مجبورند از او دوری کنند. این خاطره تلخ در ذهن امین مانده است و مسبب این اتفاق را جنگ میداند.
صادره از اروند(خَین): این نمایش با نویسندگی و کارگردانی مشترک فرامرز غلامیان و هیام احمدی تولید و برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. این نمایش از زبان اروندرود روایت میشود که به شکل یک شخصیت، خاطرات قدیم آبادان و هشت سال دفاع مقدس را بیان میکند... .
مخاطب خاص: این نمایش به نویسندگی کرامت یزدانی و کارگردانی مریم نیکآیین، دیگر اثری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره انتخاب شده است. گوشی سارا در آستانه ازدواجش توسط یک نفر هک شده و شخص هکر قصد دارد با عکس و اطلاعات خصوصی سارا، او را تهدید و از او اخاذی کند... .
تولیدی لیلی و مجنون: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی پژمان شاهوردی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. مجنون که از نظر هوشی در سطح بالایی است، موفق به کسب تندیس بلورین جشنواره جوان خوارزمی میشود، اما بر آن است تا سطح دانش خود را ارتقا دهد و به کشف نایافتههای جهان دست یابد. مجنون سوار کشتی میشود، اما کشتیاش غرق شده و در جزیرهای ناشناخته با لیلی آشنا میشود و... .
آخرین مرزهای اشتغال: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سوران حسینی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. تلویزیونی در حال پخش تیزری با موضوع رفع بیکاری است که مورد تمسخر مردم قرار میگیرد، اما کمکم مردم جذب شده و برایش کف میزنند، اگرچه در پایان مشخص میشود سهم مردم از ایجاد اشتغال، کولبری است و... .
ویروس: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سعید خیراللهی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. زندگی محمود از تولد تا جوانی و چگونگی زندگی تباهشده و مرگ ناخواستهاش، توسط چند ویروس روایت میشود.
تندیسی برای شهر: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مختار محمدی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. مردی برای میدان شهر، مجسمهای ساخته است، ولی نمیداند سر چه کسی را روی مجسمه قرار دهد.
مؤسسه کاریابی: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی الهه پورجمشید، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. زن و مرد دستفروشی بر سر جای فروش اجناس خود با یکدیگر درگیر هستند که دو نفر از شرکت کاریابی به آنها پیشنهاد کار میدهند و... .
بوکس: این نمایش به طراحی و کارگردانی محمود فلاحی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. مسابقه بوکسی برای تصاحب بازار داخلی ایران بین دو شرکتکننده ایران و چین برگزار میشود، اما بوکسور ایرانی بهخاطر عدم حمایت مردم و خریدنکردن کالای ایرانی دستانش بسته است و... .
درددل روی خط حامل: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی مصطفی کولیوندی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده. گروه نوازندهای که روزگاری نتها را از روی خطوط حامل میخوانده، اینبار خطوط پیادهروهای شهر، نتهای زندگیاش را شکل دادهاند.
فرار از زندان: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فرامرز قلیچخانی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. سه زندانی قصد فرار از زندان دارند. آنها طبق نقشهای که در دست دارند پیش میروند، اما از جای دیگری سر درمیآورند و... .
داد درد دارد: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی عبید رستمی، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در خلاصه داستان این اثر آمده است: مردم شهر اسیر ترافیک صوتی شدهاند، شهری که از در و دیوارش داد میبارد و آدمهایش بهجای حرفزدن داد میزنند و... .
آینه زندگی: این نمایش به نویسندگی و کارگردانی فاروق حسنپور، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. در این نمایش روایتی دراماتیک از زندگی روزمره، عشق، جنگ، شکست، پیروزی، خشکسالی، نیایش، جشن محصول و... مردم کردستان، با تکیه بر آیین باستانی و ماندگار این منطقه به صورت حرکات آیینی ارائه میشود.
گیلهدخت: این نمایش به نویسندگی نگار نادری و با کارگردانی آرزو علیپور، یکی دیگر از آثاری است که برای اجرا در این دوره از جشنواره فجر انتخاب شده است. درخت پربار و سرسبز ده خشک میشود. اهالی روستا برای احیای درخت تصمیم جدیدی میگیرند و... .