شناسهٔ خبر: 53493 - سرویس دیگر رسانه ها

نوش‌آفرین انصاری از رونمایی جلد هفدهم «فرهنگنامه کودکان و نوجوانان» خبر داد

نوش‌آفرین انصاری، عضو شورای مدیریت فرهنگنامه کودک و نوجوان، از رونمایی جلد هفدهم فرهنگنامه کودک و نوجوان خبر داد و گفت: از تبلیغاتی که در جامعه و رسانه‌ها برای فرهنگنامه انجام می‌شود راضی نیستیم، باید کاری انجام شود که فرهنگنامه مورد نقد و برسی قرار گرفته و در جاهای مختلف معرفی شود و اهمیت آن برای خانواده‌ها و مربیان بیان شود.

از تبلیغاتی که  برای فرهنگنامه انجام می‌شود راضی نیستیم

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ نوش‌آفرین انصاری از رونمایی جلد هفدهم فرهنگنامه کودک و نوجوان خبر داد و گفت: مراسم رونمایی از جلد هفدهم این فرهنگنامه ساعت ۱۷ سه‌شنبه (10بهمن1396) در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود. این جلد از حرف «س» شروع می‌شود و تا پایان حرف «ش» را دربرمی‌گیرد.
 
عضو شورای مدیریت فرهنگنامه کودک و نوجوان، با یبان اینکه جلد هفدهم این فرهنگنامه نخستین جلدی است که بدون حضور فیزیکی توران میرهادی برگزار می‌شود، درباره محتوای این مجلد توضیح داد: جلد هفدهم شامل 269 مقاله، 48 مدخل ارجاعی، 402 تصویر، 18 نقشه، 25 جدول و نمودار است. همچنین گروه بزرگی از ویراستاران برای این جلد زحمت کشیدند و بیش از 25 گروه تدوین و ویرایش موضوعی و تعدادی از افراد برجسته و کارشناسانی مانند کامران فانی، حسن انوری، ژاله آموزگار، مهدی محقق و حسین معصومی همدانی مشاوران علمی و فنی هفدهمین جلد فرهنگنامه کودکان و نوجوانان بودند.
 
به گفته دبیر شورای کتاب کودک، در این جلد، باوجود اینکه از همراهی توران میرهادی محروم بودیم اما دوستان بسیار خوب و فعال کار کردند و مدیریت این جلد را شورای مدیریت فرهنگنامه کودک و نوجوان شامل نصرالله فاضل، نوش‌آفرین انصاری، شهرداد میرزایی، فاطمه محفوظ ‌بالله و علی‌رضا میرفخرایی برعهده داشتند. همچنین ایران گرگین، توران میرهادی(بخشی از مقالات)، شکوفه شهیدی سرویراستاران و شهناز خانلو دستیار سرویراستار هفدهمین جلد فرهنگنامه کودک و نوجوان بودند.
 
وی ادامه داد: این جلد با توجه به اینکه دو حرفی است دو گروه هماهنگ‌کننده و اجرایی وجود داشت؛ گروه هماهنگ‌کننده و اجرایی‌ مدخل‌های «س» طوبی اسدالله و مژگان کمپانی و گروه هماهنگ‌کننده و اجرایی‌ مدخل‌های «ش» مینا رئیس دانا و فوزیه باقری بودند. همچنین در مقدمه این جلد اسامی افراد و گروه‌های مختلفی که در تولید این فرهنگنامه همکاری و حمایت کردند آمده است. طبق روال همیشگی که یک خانواده حامی بخشی از فرهنگنامه می‌شود نیز خانواده پویا راد حامی مالی بخشی از این جلد بودند.
 
انصاری همچنین به میزان استقبال از سایر جلدهای فرهنگنامه اشاره کرد و گفت: استقبال از فرهنگنامه در دو بخش می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. نخست بخشی که خرید از سوی افراد و خانواده‌ها انجام می‌شود که در سال‌های اخیر هم فرهنگنامه گران شده و هم باتوجه به فضا و محیط خانه‌های امروز فضای بیشتری را هم در برمی‌گیرد.
 
وی افزود: بخش دوم خریدهای عمده است. خوشبختانه از سال 93-94 خریدهای عمده از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم که با 300 دوره آغاز شد. همچنین در سال 1395 خرید عمده‌ای از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شامل 800 دوره برای تکمیل مجموعه‌هایی که در کتابخانه‌ها داشتند، انجام شد که هم کمک مالی بزرگی بود و هم سبب افزایش آشنایی کودکان، نوجوانان، مربیان و خانواده‌های آنها به فرهنگنامه می‌شود.
 

 
درب‌های آموزش و پرورش به روی فرهنگنامه بسته است
انصاری در ادامه از تبلیغاتی که در جامعه و رسانه‌ها برای فرهنگنامه انجام می‌شود ابراز نارضایتی کرد و گفت: باید کاری انجام شود که فرهنگنامه مورد نقد و برسی قرار گیرد و در جاهای مختلف معرفی شود و اهمیت آن برای خانواده‌ها و مربیان بیان شود. سال گذشته توانستیم فرهنگنامه را در نمایشگاه بین‌المللی کتاب در دو قسمت نمایش دهیم و متوجه شدیم که چقدر این اثر برای جامعه ناشناخته است. امیدوارم در سال 1397 هم این فرصت فراهم شود تا بتوانیم بیشتر فرهنگنامه را معرفی کنیم.
 
دبیر شورای کتاب کودک بهترین جا برای استفاده و معرفی فرهنگنامه را آموزش و پرورش عنوان کرد و گفت: همه معلم‌ها در همه رشته‌ها می‌توانند از فرهنگنامه بهره ببرند. این فرهنگنامه می‌تواند کتاب همراه هر معلم در سراسر ایران باشد اما متاسفانه تابه‌حال درهای آموزش و پرورش به روی فرهنگنامه بسته بوده است. البته فرهنگنامه در بعضی مدارس وجود دارد اما چون استفاده از کتابخانه‌ها در مدارس ضعیف است همچنین معلم‌ها نیاز به دوره‌های منظم برای آشنایی با فرهنگنامه دارند که کمتر در مدارس صورت می‌گیرد، میزان آشنایی با این منبع ارزشمند کم است.