نمایش همه
  • دیروز ۱۶:۲۷

    بازگشت فوکویاما به سرچشمه؛احیای لیبرالیسم در عصر نئولیبرالیسم

    مقصود من به آنچه در ایالات‌متحده به آن لیبرتاریانیسم که یک دکترین خاص مبتنی بر معارضه با نهاد دولت می‌باشد نیست. مراد من، مفهوم لیبرال در معنای اروپایی که ناظر بر احزاب راست میانه و بدبینی آنان نسبت به سوسیالیسم است را نیز شامل نمی‌شود. لیبرالیسم کلاسیک، چادر بزرگی است که فراز طیفی وسیع از دیدگاه‌های سیاسی قرار می‌گیرد. با این‌ وجود، تمامی آن‌ها بر اهمیت اساسی حقوق فردی، قانون و آزادی همگانی توافق دارند

  • دیروز ۱۵:۲۳

    امضای تفاهمنامه بین پژوهشگاه علوم انسانی و سازمان فرهنگ و ارتباطات

    تفاهم‌نامه همکاری بین «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» و «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» منعقد شد.

  • دیروز ۱۴:۲۷

    آیا شایعه قتل «تختی» را جلال آل‌احمد ساخت؟

    برخی می‌گویند شایعه قتل جهان‌پهلوان غلامرضا تختی توسط ساواک را جلال آل‌احمد ساخته و در میان مردم پخش کرده است؛ اما خواهرزاده جلال آن را «افسانه‌سازیِ عوام» می‌خواند و نسبت دادنش به جلال را «شایعه» عنوان می‌کند.

  • دیروز ۱۳:۵۳

    جایگاه حاکمیت فرهنگی در احیای زبان پارسی

    زبان فارسی، پس از دو قرن خاموشی و سلطه، با همت پادشاهان ایران‌دوست، شاعران بزرگ و جریان‌های فرهنگی زنده ماند و این سوال را مطرح می‌کند که امروز، در روزگاری که دایره واژگان روز به روز محدودتر می‌شود و سرچشمه‌های زایش زبان در حال خشکیدن است، ما برای حفظ و تداوم این میراث چه کرده‌ایم؟

  • دیروز ۱۲:۰۲

    آخرین فرصت ارسال آثار به شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی

    دبیرخانه جشنواره بین المللی فارابی آخرین فرصت ارسال آثار پژوهشی به شانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی را ۳۱ اردیبهشت ماه اعلام کرد.

  • دیروز ۱۱:۳۲

    ۴ ضلع فرهنگی و سیاسی تاثیرگذار در جهان اسلام

    دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: چهار ضلع فرهنگی و سیاسی در جهان اسلام وجود دارند که شامل محور مقاومت، الازهر، سعودی و ترکی _ قطری هستند که سه ضلع اول همگرایی بیشتری با هم دارند ولی محور ترکی _ قطری با بقیه همگرایی ندارد.

  • دیروز ۱۰:۵۰

    جلوه خِرَد در شعر خراسانی: از حکمت خیام تا حماسه فردوسی

    به عقیده استادان ادبیات و ایرانشناسی، در گستره ادب فارسی، شعر سبک خراسانی با رویکردی خردمحور و عقل‌گرایانه شکل گرفته است؛ از فردوسیِ حماسه‌سرا که خرد را سنگ بنای روایت‌های ملی خود می‌داند، تا خیامِ فیلسوف‌مآب که با زبان رباعی، پرسش‌های عقلانی ژرفی را طرح می‌کند.

  • دیروز ۰۹:۳۵

    کتاب‌، موزه‌های تاریخی و میراث مستند ایران

    مراجعه به کتاب راهنمایی که برپایه‌ی اطلاعات دست اول و نقشه‌های به‌کارآمدنی نوشته شده باشد نه تنها برای گردشگران و بازدیدکنندگان میراث تاریخی و فرهنگی ضرورت دارد، بلکه برای متخصصان و کارشناسان نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

  • دیروز ۰۸:۲۹

    فرهنگ، در برزخ مدیران تغییرناپذیر!

    فرشید ذاکری ـ منتقد و پژوهشگر موسیقی:«آشفتگی در حوزه فرهنگ و هنر و شرایطی که در آن به­ سر می­‌بریم از هیچ نگاه خاص و حتی عامی پنهان نیست. این وضعیت که معلول سال­‌های طولانی مدیریت‌­ها و تصمیم­‌سازی­‌های اشتباه است را در گوشه گوشه شئونات اجتماعی مشاهده می­‌کنیم. بسیاری از سردرگمی‌ها در مسائل خانواده، حجاب، مسائل اعتقادی و حتی معضلات اقتصادی مانند اختلاس و ... به­‌دلیل آسیب دیدن فرهنگ است.

  • دیروز ۰۷:۵۶

    فصل نوین حکمرانی فناوری در ایران با طرح ملی هوش مصنوعی

    با تصویب کلیات طرح ملی هوش مصنوعی در مجلس، ایران رسماً گام نخست را برای ورود به عرصه حکمرانی فناوری برداشت؛ طرحی که قرار است با ایجاد نهادهای راهبردی، تأمین مالی پایدار و تدوین سیاست‌های ملی، زیرساخت حضور کشور در رقابت جهانی هوش مصنوعی را فراهم کند. اما در حالی‌که متن طرح بر تأسیس «سازمان ملی هوش مصنوعی» زیر نظر رئیس‌جمهور تأکید دارد، برخی اظهارنظرها از احتمال تقلیل آن به یک «ستاد» زیرمجموعه معاونت علمی ریاست‌جمهوری حکایت دارد.