نمایش همه
  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۴ ۱۳:۲۳

    مراحل ترخیص بار هوایی از گمرک امام خمینی

  • ارسال رایگان ۱۴۰۱-۰۶-۲۳ ۱۲:۰۴

    ارسال رایگان مجله فرهنگ امروز

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۱:۰۱

    پرتره فیلسوف گمنام به کتابفروشی‌ها می‌آید

    کتاب «پارفیت؛ یک فیلسوف و ماموریت او برای نجات اخلاق» که قرار است آوریل ۲۰۲۳ منتشر شود، نخستین کتاب درباره این فیلسوف کمتر شناخته شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۵۸

    مجلهٔ «فلسفه و علوم انسانی» جهت دریافت مقالات فلسفه فراخوان داد

    مجلهٔ تازه‌تاسیس «فلسفه و علوم انسانی»آمادهٔ دریافت مقالات اساتید و پژوهشگران است. این فصلنامه دارای اعتبار علمی-پژوهشی است و از نویسندگان مقالات پذیرفته شده بر اساس کیفیت آن‌ها تقدیرمی شود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۵۶

    فراخوان مجلهٔ «مطالعات حکمت عملی» جهت دریافت مقالات

    فراخوان مجلهٔ «مطالعات حکمت عملی» جهت دریافت مقالات اساتید و پژوهشگران منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۴۵

    تعزیه؛ آیینی شیعی با بن‌مایه‌های ایرانی

    تعزیه در کارکرد هنری٬ به نمایش دینی گفته می‌شود که با آمیختگی داستان ٬ آواز٬ خنیا (موسیقی)، رنگ و نمادها٬ رویدادهای دهم محرم سال ۶۱ هجری که به شهادت امام‌حسین (ع) ٬ خانواده و یارانش در دشت کربلا انجامید را به گونه‌ای غمگنانه بازگو می‌کند. از این‌رو تعزیه را باید نخستین و شناخته شده‌ترین هنر نمایشی جهان اسلام به شمار آورد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۴۳

    کتاب «امپراتوری‌های بیزانس و ساسانی» منتشر شد

    کتاب «امپراتوری‌های بیزانس و ساسانی» دربارۀ روابط روم و ساسانیان شناخت لازم را به خواننده می‌دهد، بلکه نقش و اهمیت ساسانیان را در تاریخ شرق دنیای کهن نیز می‌کاود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۴۱

    رسول جعفریان: ابوریحان معتقد است که ریاضیات نخستین نیاز آدمی در زندگی شهرنشینی است

    ابوریحان معتقد است که ریاضیات نخستین نیاز آدمی در زندگی شهرنشینی است. ابوریحان بیرونی در صفحات اولیه کتاب تحدید نهایات الاماکن، از نیاز انسان به شهرنشینی به نیاز او به فراهم آوری انواع دانش ها می رسد. زندگی شهر نشینی و بهره گیری از دنیا، بدون دانش بدست نمی آید.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۲۱ ۲۰:۳۹

    جرج سیمل(گئورگ زیمل) و جامعه‌شناسی ایران در گفت‌وگو با امیر عظیمی

    جامعه‌شناسی جهانی نه تنها جهان اندیشه سیمل را پشت سر نگذاشته بلکه باید راهی بپیماید تا به او برسد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۴۳

    سفرنامه‌ قجری به کربلا و مصائب حمل پیکر پدر

    سفرنامه عتبات (داماد عمیدالملک) از چند منظر حاوی اطلاعات فوق العاده و ارزشمند تاریخی و جامعه‌شناسی است. یکی اینکه نویسنده در طول سفر حامل جنازه پدرش بوده است و برای خاکسپاری جنازه به کربلا اطلاعات مفیدی را در اختیار خواننده قرار می‌دهد، و این آگاهی را می‌دهد که حمل جنازه در دوره قاجار با چه مشکلاتی روبه‌رو بوده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۴۱

    تحلیل آگامبن، اشمیت و بنیامین از قانون و خشونت

    سه متن اصلی کتاب حاضر جملگی مستقیما پیوند قانون و خشونت را تحلیل می‌کنند. کتاب «قانون و خشونت» گزیده مقالاتی از جورجو آگامبن، کارل اشمیت و والتر بنیامین است که توسط گروهی از مترجمان زیر نظر مراد فرهادپور منتشر شده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۲۴

    جامعه‌شناس به گوشه رانده شده!

    جامعه‌شناسی جهانی نه تنها جهان اندیشه سیمل را پشت سر نگذاشته بلکه باید راهی بپیماید تا به او برسد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۱۹

    روایت تلاشی بی‌ثمر برای متمدن کردن نازی‌ها

    کتاب «قهوه با هیتلر» روایتی تاریخی از تلاش‌های بی‌ثمر بخشی از نخبگان بریتانیا برای متمدن کردن نازی‌هاست. این نخستین کتاب چارلز اسپایسر، تاجر و مورخ است. او این اثر را بر اساس هشت سال تحقیق جدی در میان نامه‌ها، گزارش‌های اطلاعاتی و دیگر منابع اولیه که بسیاری از آنها در هشتاد سال گذشته از سوی مورخان نادیده گرفته شده، نوشته است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۰۷

    همایش «ابن‌عربی، میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» برگزار می‌شود

    همایش بین‌المللی محیی‌الدین ابن عربی؛ میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر یکم و دوم اسفند ۱۴۰۱ توسط گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و با همکاری و حمایت تعدادی از دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی به صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۸:۰۳

    واقع‌گرایی بی‌واسطه و نقش آن در نظریه تعریف درفلسفه سهروردی

    بیست‌وششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی سهروردی به «واقع‌گرایی بی‌واسطه و نقش آن در نظریه تعریف در فلسفه سهروردی» اختصاص دارد که با سخنان دکتر رضا اکبری در روز چهارشنبه۲۳ شهریورماه ساعت ۱۵ برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۹ ۱۷:۵۹

    فارسی ‌زبان ملی ایران

    عصر روز چهارشنبه، ۱۴ شهریور به مناسبت انتشار پنجاهمین شماره ماهنامه «وطن‌یولی» شب این نشریه از سوی مجله بخارا در سالن فردوسی خانه اندیشمندان جوان برگزار شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۵۰

    تحلیل اندیشه‌های زیمل از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن

    این کتاب اندیشه‌های زیمل را از منظر فلسفه و جامعه‌شناسی هرمنوتیک مدرن تحلیل می‌کند. فردیناند فلمن به‌طور ماهرانه زمینه تاریخی مفاهیم زیمل و تأثیر آن بر دیگر جامعه شناسان و فیلسوفان به ویژه در آلمان را ارائه می‌دهد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۴۷

    فولکلورشناسِ نستوه

    «محسن میهن‌دوست»، پژوهشگر و فولکلورشناس نستوه، عضو شورای علمی دانشنامۀ فرهنگ مردم ایران، پس از سالها تحمل بیماری، یکشنبه‌شب در 78سالگی از میان ما رفت. استاد میهن‌دوست از دورۀ جوانی پژوهش در حوزۀ فولکلور را با کارهای میدانی آغاز کرد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۴۰

    روایت سلطان صاحبقران از زیارت حضرت سیدالشهدا(ع)

    ناصرالدین شاه قاجار پیش از آنکه سفرهای فرنگ برود در سال ۱۲۴۹ شمسی به زیارت عتبات عالیات رفت. سفرنامه هم نوشت و از این سفر ۵ ماهه توصیفی دلنشین از زیارت حضرت سیدالشهدا علیه‌السلام و حرم مطهر امیرالمؤمنین علی (ع) دارد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۹

    پیش‌بینی‌های بدیع‌الزمان فروزانفر دربارۀ زبان فارسی

    "بدیع‌الزمان فروزانفر" بر این باور بود که روزی بشر از خواب گران بر خواهد خاست و روی به ادبیات خواهد آورد و قیمت حافظ و سعدی و مولوی و شعرای دیگر فارسی‌زبان بر مردم روشن خواهد شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۷

    «شُکوه ایران باستان» منتشر شد

    کتاب «شُکوه ایران باستان» نوشته هانری اشترلین با ترجمه صبا لطیف‌پور منتشر شد.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۶

    «ابوریحان» بنیانگذار مطالعات تطبیقی ادیان است

    انجمن آثار و مفاخر فرهنگی یکشنبه سیزدهم شهریورماه ۱۴۰۱ در روز ‏بزرگداشت «ابوریحان بیرونی» مراسم پاسداشت این حکیم، فیلسوف و ‏ریاضیدان برجسته ایرانی – اسلامی را برگزار کرد.‏

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۴

    مقام علمی بیرونی / مهدی محقق

    ابوریحان، محمد بن احمد بیرونی، در بامداد روز پنجشنبه سوم ذی‌حجه سال ۳۶۲ که مصادف با مهرروز، یعنی شانزدهم شهریور سال ۳۴۲ بود، به عرصه گیتی گام نهاد و مطابق آنچه به خط شاگردش ابوالفضل سرخسی صاحب کتاب «جوامع‌التعالیم» بر حاشیه یکی از کتاب‌های استاد آمده، وفاتش در شب جمعه، دوم رجب سال ۴۴۰ اتفاق افتاده است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۹:۳۰

    وجود و ماهیت فلسفه اسلامی / حسن بلخاری ـ بخش دوم و پایانی

    استاد صدوقی سها در تعریف رایج فلسفه، آن را کاملا «مبتنی بر عقل» می‌دانند، لیک «به قدر و طاقت بشری»، و این تعریض مهمی است که اگر بشر مبنا و محور تعریف فلسفه است، پس قطعاً نمی‌توان قوای ادراکیه او را صرفاً در عقل منحصر ساخت و از دیگر قوای ادراکی‌اش چشم پوشید.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۵ ۱۲:۰۱

    آغاز پیش تولید فیلم داستانی «پارتیتور»

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۹

    چگونه امر متعالی به شناخت در می‌آید؟/ هستی اندیشه از معمای تعالی مبراست

    هوسرل می‌گوید هستی اندیشه یا به بیان دقیق‌تر خود پدیدار شناخت، جای پرسش ندارد و از معمای تعالی مبراست. این وجودها از همان آغاز در صورت بندی مسئله شناخت مفروض‌اند؛ این پرسش‌ها که چگونه امر متعالی به شناخت در می‌آید مسلما معنایش را از دست می‌داد اگر نه فقط امر متعالی بلکه خود شناخت نیز وانهاده شده بود.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۷

    ماجرای درخواست رجوی از شهید قدوسی برای پست نخست‌وزیری در کتاب «راه»

    محسن رضایی در کتاب تاریخ شفاهی خود با عنوان «راه» به کینه منافقین از شهید آیت‌آلله قدوسی اشاره کرده و بیان می‌کند: آیت‌الله قدوسی دو هفته قبل از شهادتش برای من تعریف کرد مسعود رجوی مدتی قبل، پیش من آمد و گفت که ما مخلص روحانیت هستیم. شما من را نخست‌وزیر کنید، تا هرچه میل و خواست شماست، اجرا کنم.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۶

    بازنمایی عقاید قوم بدان گونه که هست / امیرحسین حاتمی

    امروزه بسیاری از پژوهشگران شرقی و غربی، وجه ممیزه تاریخنگاری مدرن و سنتی را محتوا و ماهیت تجربی، عقلانی و انتقادی تاریخ‌نگاری مدرن می‌دانند و عموما تاریخ‌نگاری سنتی و پیشامدرن را فاقد این محتوا و ماهیت قلمداد می‌کنند.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۴

    بزرگ‌ترین دانشمند جهان اسلام / رسول جعفریان

    بدون اینکه بخواهیم ستایش بیهوده -که امری مرسوم میان ما مردم است- داشته باشیم، می‌توانیم بگوییم ابوریحان بیرونی (م 2 رجب 440ق) بزرگ‌ترین دانشمند جهان اسلام است.

  • ۱۴۰۱-۰۶-۱۴ ۱۷:۱۳

    محقق ایرانی، نامی جهانی / سیدعلیرضا گلشنی*

    ابوریحان بن احمد خوارزمی بیرونی بزرگ‌ترین محقق و دانشمند ایرانی است، وی در سوم ذی‌الحجه سال 362 هجری در حومه شهرکاثِ خوارزم و به روایت دهخدا در رستاق خوارزم پا به عرصه وجود نهاد و از این‌رو به بیرونی یعنی بیرون خوارزم خوانده شده است.