نمایش همه
  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۲ ۰۸:۴۰

    آیا فلسفه اسلامی به پایان خود رسیده است؟

    مجموعه آثار رضا داوری اردکانی، سه جلد نخست، که به فلسفه اسلامی اختصاص دارد، توسط انتشارات نقد فرهنگ، در سال ۱۴۰۴ منتشر شد

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۲ ۰۷:۵۶

    محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شد

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی محسن جوادی را که پیش از این سرپرستی معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه را بر عهده داشت؛ به‌عنوان معاون امور فرهنگی خود منصوب کرد.

  • اینفلوئنسر ۱۴۰۴-۰۲-۲۲ ۰۷:۴۹

    فردین علیخواه؛

    چگونه اینفلوئنسر شویم؟

    این روزها به دلیل بحران‌های اقتصادی، بیشتر ایرانیان تنگ‌دست‌اند؛ ‌پس بگذارید آن‌ها چیزهایی را که ندارند و در حسرتش می‌سوزند در شما پیدا کنند. اصلاً نگران احساسات آن‌ها نباشید، اساساً کاری با احساسات انسان‌ها نداشته باشید، قرار است شما پول‌دار و مشهور شوید. کاری کنید که آن‌ها با دیدن عکس‌هایتان هر دقیقه شکست‌ها و نداشته‌هایشان را به‌یاد بیاورند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۵:۳۸

    فرانسه درس خواندم اما عاشق ایرانم

    لیلی گلستان، مترجم، روزنامه‌نگار و گالری‌دار برجسته، در گفت‌وگویی از تأثیر خانواده فرهنگی‌اش بر کتاب‌خوانی‌اش و حضورش در محافل ادبی و هنری سخن گفت. او مترجمی را به‌عنوان شیرین‌ترین حرفه خود معرفی کرد و بر نقش آن در زندگی‌اش تأکید داشت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۵:۲۸

    راهنمای انتخاب بهترین گل آپارتمانی برای تزئین داخلی مدرن

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۴:۳۳

    در ایران امروز، باید به چه چیز و چگونه اندیشید؟

    دوره علمی فلسفه در ایران امروز: در وضع امروز ما، باید به چه چیز و چگونه اندیشید؟ به صورت رایگان برای علاقه مندان فلسفه برگزار می‌شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۳:۲۸

    حیات اجتماعی جریان اصلی است نه تضاد توییتری ها و خشک مقدس ها

    ما در ایران از درون یک حیات دوقطبی به مسائل نظر می افکنیم که یک لحظه اش چریک توئیتری اینستاگرامی است، و لحظه دومش نوعی زهد خشک و محتسبیسم تهی شده است. این دولایه آن گونه جیغ می کشند که گویی هستی اجتماعی، به این دو محدود است. در صورتی که چنین نیست. مسئله بر سر ضرب آهنگ هایی است که هنوز در آن حیات اجتماعی جاری است و منتظر وضعیت را پایش می کند تا در وهله نهایی از تک تک دریچه هایی که برای زندگی بهتر باز می شود، همانند مشروطه استفاده کند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۲:۲۳

    گوینده معروف و خوانش خوب فروش کتاب صوتی را بالا می‌برد

    مدیرعامل فیدیبو گفت: اپلیکیشن فیدیبو با سلبریتی‌ها کار نمی کند. در حقیقت ناشران صوتی با آنها کار می‌کنند و ما پلتفرم پخش این آثار هستیم.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۱:۱۸

    در هیچ دانشگاهی جایی ندارند!

    یک فعال تئاتر از نبود رشته تئاتر کودک و نوجوان در دانشگاه انتقاد کرد و گفت: وقتی هیچ پاتوقی برای فعالیت‌های فرهنگی نوجوانان نداریم، نباید هم تعجب کنیم اگر در دام مواد مخدر افتادند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۱۰:۱۳

    در دنیای دیجیتال خواندن به معنای ساختن است

    محمد عامریان، پژوهشگر میان‌رشته‌ای، در نشست «ادبیات تعاملی» از چالش‌های فلسفی تجربه خواندن در عصر فناوری گفت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۰۹:۵۲

    توجه به تولید فکر و اندیشه‌ورزی از رسالت های مهم حکومت است

    رئیس مجلس شورای اسلامی توجه به تولید فکر و اندیشه ورزی را یکی از رسالت‌های مهم هر حکومتی به ویژه در حکومت اسلامی عنوان کرد و گفت: بدون تردید موضوع تربیت و فرهنگ ارتباط بسیار مستقیم و عمیقی با کتاب و کتابخوانی دارد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۱ ۰۷:۴۵

    ناشران خارجی حضور فعالی در نمایشگاه کتاب تهران دارند

    محسن جوادی گفت: فعالیت بسیار خوبی برای حضور ناشران خارجی و همچنین ترجمه آثار ایرانی به زبان‌های خارجی انجام شده است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۳۸

    ۶۱ میلیارد تومان یا هر ناشر در روز کمتر از ۳۰ نسخه؛ این عدد بزرگ نیست!

    با یک حساب و کتاب ساده از میزان فروش نمایشگاه کتاب طی سه روز ابتدایی نمایشگاه با عددی روبه‌رو می‌شویم که هرطور حساب کنیم حضور بسیاری از ناشران در نمایشگاه کتاب را توجیه نمی‌کند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۴:۲۵

    از مرو تا نیشابور؛ امام رضا (ع) و تثبیت عقلانیت علوی

    امام رضا (ع) با آگاهی از ابعاد بازی سیاسی مأمون، در برابر پیشنهاد ولایتعهدی، مقاومت کرده و تنها با تهدید به قتل آن را پذیرفتند. ایشان پس از پذیرش، در شرایطی بسیار پیچیده، استراتژی «حضور منتقدانه» را در پیش گرفتند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۳۴

    جشنواره‌ فجر هم این‌ تعداد داور چهره ندارد!

    آیین اختتامیه دومین جشنواره تولیدات فضای مجازی «آسمون» برگزار شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۲۹

    درویش ،صدرعاملی، میرکریمی و داودنژاد در یک گردهمایی

    اختتامیه چهادهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در حالی برگزار شد که از علیرضا داودنژاد به عنوان پیشکسوت سینما تجلیل به عمل آمد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۱۵

    نقد نشدن آثارم باعث شد دیگر ننویسم

    رضا کیانیان بازیگر سینما و تئاتر در پاسخ به این سوال که چرا بعد از مدتی تالیف کتاب و مقالات تخصصی، دیگر کمتر می‌نویسد، گفت: یکی از دلایلش این است که نقدی در مورد این کتاب‌ها نوشته نمی‌شد. گویا اصلا حرفی نزده‌ام.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۵۷

    در دنیای دیجیتال خواندن به معنای ساختن است

    محمد عامریان، پژوهشگر میان‌رشته‌ای، در نشست «ادبیات تعاملی» از چالش‌های فلسفی تجربه خواندن در عصر فناوری گفت.

  • شرق شناسی ۱۴۰۴/۰۲/۲۰

    گفت‌وگو با محمدرضا بارانی؛

    فهم شرق‌شناسان از تاریخ و تمدن‌ اسلامی

    مطالعات شرق‌شناسان با وجود تهدیدهایی که به دنبال داشته و تأثیرات بسیار سنگینی که ممکن است داشته باشد، فرصت‌هایی را نیز ایجاد کرده است، به ‌ویژه اینکه ما با شناخت کامل‌تری نسبت به خود روبه‌رو شدیم. اگر این شناخت ابزاری شود تا ما گذشته و حال خود را دقیق‌تر بشناسیم، می‌توانیم از این فرصت‌ها و چالش‌ها بهره‌برداری کرده و نسبت به آینده برنامه‌ریزی کنیم. این امر به ما کمک می‌کند که حتی غرب‌شناسی را از این زاویه به گونه‌ای دقیق‌تر مورد توجه قرار دهیم.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۲۱

    دکترین سیاسی اسلامی امام رضا (ع) در حدیث "سلسلة‌الذهب"

    امام رضا (ع) در قالبی کلامی، بیانیه‌ای سیاسی، معرفتی و تمدنی صادر کرد. حدیث «سلسلة‌ الذهب» حاوی نوعی دکترین اسلامی برای ساختار امت است: درون‌مایه توحید، رکن امامت و دژ نجات انسان.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۰۹:۱۱

    در گستره فرهنگی ایران «فارسی‌زدایی» روی داده است

    عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی با اشاره به نابودی کتیبه‌های فارسی و جایگزین شدن با نمونه‌های چینی و عربی در گستره فرهنگی ایران، گفت: نوعی «فارسی‌زدایی» در برخی مناطق آسیا و جهان روی داده است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۲۰ ۰۸:۰۰

    محمد حسین حشمت پور درگذشت

    محمد حسین حشمت‌پور از با سابقه‌ترین مدرسان حکمت و فلسفه در ایران معاصر درگذشت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۰

    با این کیف‌ها بدرخشید : انتخاب‌هایی که هر خانمی باید داشته باشد!

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۶:۱۰

    بهتر است هیچ‌وقت نگوییم «این صرفاً عقیدۀ شماست»

    «هر کسی نظر خودش را دارد». بعید است این جمله را هنگام گفتگوهای چالش‌برانگیز اخلاقی یا سیاسی نشنیده باشید. آدم‌ها معمولاً وقتی می‌بینند نمی‌توانند طرف مقابل را با خود همراه کنند، این جمله را می‌گویند تا ضمن احترام به او، اعلام کنند که دست از عقاید خودشان نخواهند کشید. اما فیلسوفی آمریکایی می‌گوید این جمله و حرف‌های شبیه به آن، نه‌تنها محترمانه نیستند، بلکه خطرناک و بی‌معنایند. از نظر او، بهتر است به‌جای اینکه صرفاً بپذیریم دیگران عقاید متفاوتی دارند، از آن‌ها بپرسیم «چرا» چنین عقایدی دارند؟

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۵:۳۰

    شریعت سنگلجی؛ نوگرایی در لباس روحانیت

    بر خلاف بسیاری از هم‌لباسانش، شریعت سنگلجی در دوران رضاخان با محدودیت‌های حکومتی مواجه نشد. نه منبرهایش تعطیل شد و نه دارالتبلیغ‌اش مزاحمتی دید. حتی شواهدی از ارتباطات او با رجال دولتی آن زمان در دست است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۴:۳۵

    یکّه‌تازی‌های استالین و تصفیه‌های سیاسی

    موضوع نامه‌ها بیشتر مسائل ادبی و فرهنگی است؛ جز اینکه سبک انشای نامه‌ها آموزنده و با الفبای فارسی یا به گفته تاجیکان «خط نیاکان» نوشته شده است، با خواندن آنها وضعیت سیاسی شوروی و شرایط جامعه تاجیکستان و فضای فرهنگی حاکم برآن زمان را نیز بهتر می‌توان شناخت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۳:۲۴

    آغازگر فصلی نوین در پژوهش‌های ایران‌شناسی

    در یکی از مقالات دفتر بیست و سوم از «پژوهش‌های ایران‌شناسی» می‌خوانیم: دوره طولانی سلطنت فتحعلی شاه و ناصرالدین شاه قاجار بستری نسبتا باثبات برای رشد هنرهای معماری و تزئینی در ایران فراهم کرد. یکی از جلوه‌های این ثبات داخلی، شکوفایی معماری شهری به‌ ویژه در تهران بود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۲:۰۸

    مکتب اخلاقی تهران؛ آقامجتبی، خوش‌وقت، حق‌شناس

    با پایتخت شدن تهران‌، این شهر کوچک مرکز سیاسی و اقتصادی ایران شد و پس از چندی مرکز فرهنگی و فلسفی هم شد و حوزه اخلاق تهران در قرن سیزدهم و چهاردهم بسیار جدی شد و تا امروز هم ادامه دارد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۱:۱۱

    برندگان جایزه پولیتزر ۲۰۲۵ اعلام شدند

    دانشگاه کلمبیا با ارائه فهرست برندگان جایزه پولیتزر ۲۰۲۵، بار دیگر برترین‌های روزنامه‌نگاری، ادبیات، نمایش و موسیقی در آمریکا را معرفی کرد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۷ ۱۰:۰۱

    ایمانی‌پور: برای ساخت تمدن نوین اسلامی باید به شبکه‌سازی از اندیشمندان جهان اسلام بپردازیم

    رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بر ضرورت تلاش برای تحولات فرهنگی و علمی در جهان اسلام تأکید کرد و گفت: ما باید برای ساخت تمدن نوین اسلامی به یک شبکه سازی از اندیشمندان جهان اسلام بپردازیم تا بتوانیم محتوای علوم انسانی اسلامی را نیز تولید و به جهان عرضه کنیم.