نمایش همه
  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۴ ۰۷:۳۸

    علی رمضانی مدیر باغ کتاب شد

    علی رمضانی، مدیر پیشین موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، به عنوان مدیر جدید باغ کتاب تهران منصوب شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۵:۰۵

    نگاه هگل به تاریخ فلسفه و اهمیت ساختارهای سیاسی

    هگل به نظرش می آید که قوانین فرمال و قوانینی که جایی ثبت شده باشند، خیلی مهم تر هستند از آداب رسوم عرفی یا قوانینی که صرفا عرفی هستند. بنابراین از نظر هگل چیزهایی که ثبت شده و رسمی هستند برایش دارای اهمیت هستند زیرا نهاد پشتوانه آنان ، تعین آزادی را خیلی بهتر نشان می دهند تا آداب و رسوم روزمره مردم، و یا حقوق عرفی. نظر هگل اگر بخواهید تاریخ را خوب بفهمید باید به تاریخ دولت ها نگاه بکنید زیرا دولت ها نهادهای متعینی هستند که قوانین متعینی دارند که آن ها را به صورت عمومی بیان کرده اند، به همین دلیل جایی هم مکتوب است و می توانیم در باره آن ها بیندیشیم

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۴:۲۶

    چرا و چگونه یک خرده‌فروش تنگدست قاتل شاه شد؟

    میرزا رضا به مدت چهار سال و خرده‌ای محبوس ماند. پس از خلاصی راهی استانبول شد. اینک تنی رنجور داشت و یک پایش نیمه‌فلج بود. دو ماه در بیمارستان بستری شد اما بیش از آن آسیب دیده بود که بتواند در مدتی کوتاه سلامتی‌اش را بازیابد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۳:۱۷

    تخیل در هنر؛ جف وال با عکس غیرممکن در تلویزیون

    «تخیل هنری» سوژه‌ی جدیدترین قسمت از برنامه‌ی نردبان شده است و آثار جف وال مرور می‌شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۱۲

    ناشران متقاضی شرکت در نمایشگاه کتاب اطلاعات مالیاتی‌شان را به روز کنند

    ستاداجرایی نمایشگاه کتاب از ناشران منتخب بخش حضور در این رویداد درخواست کرد تا سریع‌تر نسبت به تکمیل اطلاعات مالیاتی خود اقدام کنند.

  • جزنی ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۲:۰۹

    نگاهی به تازه ترین کتاب پیمان وهاب زاده؛

    ادیسه چریکی

    وهاب‌زاده نتیجه می‌گیرد که «اگر به‌سراغ آپوریای دموکراتیک برویم و تصدیق کنیم که ضروری نیست انقلاب دموکراتیک منتهی به انقلاب سوسیالیستی شود، آنگاه است که مفهوم رهایی ملی را به سیاست دموکراتیک بدل کرده‌ایم». جزنی نیز اعتقاد داشت «در حقیقت تنها در پراتیک است که تئوری‌های ما کامل و تصحیح می‌گردد».

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۱:۰۱

    بردگی جدید انسان ها به وسیله تکنولوژی

    از نظر هایدگر، تکنولوژی مدرن به‌جای اینکه خدمت‌گزار انسان و طبیعت باشد، به ابزاری برای سلطه و تسلط تبدیل می‌شود که نه تنها انسان‌ها را در خود محصور می‌کند، بلکه قدرت و خشونت را نیز در آن گسترش می‌دهد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۱۰:۳۰

    شهید مطهری و نسبتش با زمانه ما

    تجزیه و تحلیل شخصیت استاد شهید آیةالله مرتضی مطهری، به اندازه‌ عظمت، عمق و وسعت ابعاد اندیشه های علمی و دینی این بزرگمرد معاصر، از پیچیدگی‌های زیادی برخوردار بوده و در یک کلام اینکه نه تنها کار آسان و متعارفی نیست بلکه بسیار دشوار است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۰۹:۲۱

    معلمان عالَم ادبیات

    به‌مناسبت روز معلم بد نیست سری بزنیم به ادبیات کلاسیک و معاصر ایران و رد معلم‌ها را در بعضی متون کهن و معاصر ایرانی بگیریم، ببینیم هر یک چه خلق‌وخویی دارند و چه‌جور معلمی هستند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۰۸:۰۹

    اقبال لاهوری گویی مولوی روزگار ماست؛ ایرانی‌ترین غیرایرانی

    سنگری در همایش بزرگداشت اقبال لاهوری گفت: اقبال لاهوری گویی مولوی روزگار ماست، وی فلسفه ایران را به خوبی درک کرده بود و از شخصیت‌هایی چون سهروردی، ابوعلی سینا و ملاصدرا تأثیر پذیرفته است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۳ ۰۷:۲۸

    طرح آمریکا ؛بزرگنمایی حزب توده برای کودتا در ایران

    در این بحث کوشیده‌ام با طرح یک بحث نظری، ناکارآمدی تعریف آقای دکتر غنی‌نژاد از کودتا، برپایه شورش بر علیه رئیس کشور، را نشان دهم. همچنین به این واقعیت اشاره شد که در نظام‌های سیاسی مدرن به دلیل توازن قدرت در سطح قوای سه گانه کشور، اساسا عبارت Head of State به عنوان رئیس کشور، فاقد وجاهت حقوقی است. به همین دلیل به عنوان نمونه به موقعیت قانونی رئیس جمهور آمریکا توجه کردم؛ که می‌شود او را حتی با دست‌بند به دادگاه برد، امری که در نظام شاهنشاهی ایران، تصور آن هم امری محال بوده است. بنابراین آقای دکتر غنی‌نژاد در دنیای مدرن نباید درپی یافتن رئیس کشوری باشد، که بتوان تعریف خود از کودتا را بر آن، بنا نهد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۵:۲۲

    ایدئولوژی صهیونیسم متضاد با یهودیت است

    مخالفت با سیاست‌های رژیم اسرائیل نه تنها به‌ معنای ضدیت با یهودیت نیست، بلکه می‌تواند از دل ایمان و آموزه‌های دینی یهودی برآمده باشد. خاخام فلدمن با شجاعت و صراحت، مسئولیت اخلاقی و دینی خود را در قبال مردم فلسطین بیان می‌کند؛ مسئولیتی که بر پایه‌ عدالت، همدلی و حقیقت استوار است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۴:۴۷

    جلالی که در میقات آرام گرفت

    «خسی در میقات» یکی از مهمترین سفرنامه‌های معاصر فارسی است که آل احمد دو دهه پس از عضویت در حزب توده و ۵ سال قبل از مرگ آن را نوشت‌، جلالی که در مکاتب مختلف فکری غوطه خورد و سرانجام آرامش را در سرزمین وحی یافت.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۳:۳۹

    نقدی فمینیستی بر مفهوم عدالت در فلسفهٔ افلاطون

    از منظر فمینیستی، عدالت در فلسفهٔ افلاطون اگرچه در ظاهر نوآورانه به نظر می‌رسد، اما همچنان در بستری مردسالارانه تعریف می‌شود. این نقدها یادآور می‌شوند که مفاهیمی چون طبیعت، برابری و قدرت، خود نیازمند بازاندیشی‌اند، اگر هدف ما دستیابی به عدالتی فراگیر و واقعی باشد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۴۲

    بیهقی به انتخاب محمود دولت‌آبادی

    «حکایات بوالفضل» به انتخاب و مقدمه‌ محمود دولت‌آبادی و تصویرگری فرشید پارسی‌کیا به‌زودی منتشر می‌شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۲:۰۳

    راهنمای جامع وسایل مورد نیاز برای سفر به اصفهان

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۱:۳۶

    جدایی از دین در ایران و جهان

    بررسی گزارش های گرایش داشتن و گرایش نداشتن به دین در ایران و جهان، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادهای سیاستی

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۱۰:۳۵

    جای خالی گرامشی در روشنفکری چپ ایران

    گرامشی فهمی مبسوط از ماهیت قدرت و سیاست به ما می‌دهد و الگویی در اختیار ما قرار می‌دهد که بر طبق آن می‌توانیم نحوه به قدرت رسیدن احزاب و علل ناکامی جنبش‌های انقلابی را به واسطه بررسی این رخدادها در بستر تاریخی‌شان درک کنیم. گرامشی به تأسی از ماکیاولّی قصد دارد به «کسانی که نمی‌دانند» آموزش سیاسی بدهد. آموزش سیاسی برای شناخت ابزار لازم، حتی ابزار مستبدان. بستر کار گرامشی واقعیت است و نه آرمان‌ها، رؤیاها، بیانیه‌ها، شعارها و....

  • ۱۴۰۴-۰۲-۱۰ ۰۸:۵۶

    یک دهه تلاش برای حفاظت از کتاب‌های تاریخی

    پروژه‌ای بی‌سابقه برای حفاظت از ۶,۵۰۰ جلد کتاب تاریخی در کتابخانه «استورهاید» پس از یک دهه کار بی‌وقفه داوطلبان به پایان رسید.

  • هایک ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۲۰:۵۱

    نقدی پیرامون برخی ایده‌های مهم فردریش آگوست فون‌ هایک؛

    دنیای هراسناک هایک

    آیا آنچه تحت عنوان تجارت یا تولید در دنیای امروز رخ می‌دهد صرفاً اقتصادی و بر اساس نظام بازار است؟ آیا استعمارگری قدرت‌های بزرگ با ابزارهایی چون نیروی نظامی، مسائل سیاسی، پدیده‌هایی چون حق وتو یا امتیازات سیاسی برخی از قدرت‌های جهانی و... بر روی اقتصاد و تجارت در دنیا تأثیر نمی‌گذارد؟

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۵:۰۷

    چرا فارسی یک «اَبَرزبان» است؟

    یدالله گودرزی معتقد است، زبان فارسی یک «اَبَرزبان» است و می‌گوید: باید گفت که ابرزبان‌ها ممکن است در برخی شاخصه‌ها پررنگ‌تر و در بعضی کم‌توان‌تر ظاهر شده باشند اما توانسته‌اند قله‌های رفیع ادبی، اندیشه‌ای و هنری را در خود جای دهند و تولیدکننده دانش باشند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۴:۱۹

    از تصاحب آوینی و بقیه شهدا دست بردارید؛ رسانه باید معتمد همه باشد

    علی میرفتاح با گلایه از اینکه باید از تصاحب آوینی و شهدا دست برداریم، عنوان کرد برخی از افرادی که برای آوینی بزرگداشت می‌گیرند هیچکدام از کتاب‌ها و آثار او را نخوانده و ندیده‌اند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۵۸

    سه نکته برای سرمایه گذاران در بازار نزولی ارزهای دیجیتال

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۳:۱۴

    داوران جشنواره کن معرفی شدند

    فهرست داوران بخش مسابقه اصلی جشنواره کن به ریاست ژولیت بینوش اعلام شد.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۲:۳۶

    فلسفه‌خوانی، فلسفه‌دانی نیست

    هر سال شمار زیادی کتاب فلسفی در ایران منتشر و خریداری می‌شود، اما خواندن آن‌ها الزاماً به فهم عمیق فلسفه نمی‌انجامد. فلسفه‌خوانی لزوماً به فلسفه‌دانی و فلسفه‌دانی لزوماً به فلسفه‌ورزی منجر نمی‌شود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۱:۲۸

    آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟

    نکته‌ی جالب این که در مجموع، فاصله‌ی بین موقعیت اطرافیان فرانکو در دوره گذار به دموکراسی ثابت ماند، و طی دهه‌ی ۱۹۹۰ اغلب این افراد موقعیت‌های قابل قیاسی با موقعیت‌هایی داشتند که در فاصله سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۵ در دوره دیکتاتوری به آن دست یافته بودند. به این ترتیب یک فرضیه‌ی مهم تأیید می‌شود: چون فرایند گذار اسپانیا به دموکراسی فرایندی از بالا به پایین بوده است، هر چه فرد در دوران فرانکو اهمیت بیشتری داشت، موقعیتی که در دوران دموکراسی کسب کرد هم مهمتر بود.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۱۰:۰۰

    درباره حضور زنان در پوستر نمایشگاه کتاب

    «فرهنگ ایرانی، گرچه در مقاطعی یا موضوعاتی اندک ناحقی به زنان نشان داده، اما در مجموع از دیرباز و پیش از آن که حتی غربی‌ها داعیه حمایت از حقوق زنان داشته باشند، در کمال قدرشناسی و احترام بوده است. ادبیات فارسی، فرهنگ فولکور و هنر ایران گواه این رویکرد است.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۰۹:۱۲

    سیمین دانشور، نویسنده‌ای که به خاطر فشار ساواک استاد تمام نشد!

    به قول خودش «مرحوم فروزانفر، مرا دوشیزه مشکین شیرازی می‌نامید تا اشارتی باشد به پوست آفتاب‌خورده جنوبی‌ام.» سیمین تاج یا آنطور که ما می‌شناسیمش سیمین دانشور، زنی یکتا در ادبیات ماست.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۹ ۰۷:۴۸

    پوستر با المان‌های بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته طراحی شد

    حمیدرضا بیدقی، طراح پوستر سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران معتقد است کتاب دریچه‌ای به سوی آگاهی است و با طراحی پوستری با المان‌های بومی و تلفیقی از سنت و مدرنیته، سعی کرده این مفهوم را به مخاطبان القا کند.

  • ۱۴۰۴-۰۲-۰۸ ۱۵:۰۸

    نکوداشتی برای سعید حمیدیان

    مراسم نکوداشت سعید حمیدیان، استاد زبان و ادبیات فارسی، پژوهشگر، مصحح و مترجم برگزار می‌شود.