-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۳:۰۰
«تنگسیر»؛ همخوانی تاریخ، ادبیات و سینما
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۳۰
ایران قاجاری از دید ادوارد استاک
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۲:۰۰
سببشناسی توسعهنیافتگی ایران
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۳۰
هندسه مقدس در اسلام و هندوئیسم با مقدمه حسن بلخاری
کتاب «هندسه مقدس در اسلام و هندوئیسم» تحقیقی در مبانی مشترک، اثر محسن ساربان نژاد با مقدمه حسن بلخاری استاد دانشگاه تهران از سوی انتشارات «زرنوشت» روانه بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۱:۰۰
«فارسیخط»، فراخوانی تازه به تمام فارسیزبانان جهان/ انتشار گفتوگو با ایرج کابلی، زبانشناس در روزهایی که او دیگر نیست
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۳۰
اعلام برنامههای چهاردهمین همایش سالانه انجمن علوم سیاسی ایران
همایش ایران و چشماندازهای تحلیلی امر سیاسی: ایستادن در آستانه قرن نو خورشیدی ۱۴ اسفندماه به صورت مجازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۲۵
رضا داوری اردکانی؛
برای مراسم روز جهانی آینده
آیندهنگری صرفاً کار پژوهشی نیست. آیندهنگرها و برنامه ریزهای اروپایی و آمریکایی و ژاپنی چون در کشورشان سیر امور کم و بیش نظم دارد میتوانند با مطالعه و درک شرایط و امکانات، آینده کشورشان را در قیاس با اکنون تا حدودی تصویر کنند. اما در جایی که سیر تحول نظمی ندارد و مقصد پیدا نیست و مسیر زیگزاگ و تیره و ناهموار است، چگونه و بر چه اساس میتوان وضع فردا را تصویرکرد؟
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۰۹
نشستی در خصوص برآمدن ژانر خلقیات ایرانی؛
واسازی سوژه بیرون از تاریخ
گفتمان مسلط در دهههای ۴۰ و ۵۰ در زمینههای مختلف، تغییر از بالا و دگرگونیخواهی ساختاری است. اکثریت آثار ادبی و روشنفکری و هنری دهههای ۴۰ و ۵۰ بر خلاف متون افرادی خاص و آکادمیک، نسبتی با خلقیاتنویسی جمالزاده یا بازرگان ندارد و همگان بازنمایانگر دیسکورس تحول خواه ساختاری و انقلابی هستند. بنابراین اگر موضوع را به صورت تحلیل گفتمان در نظر بگیریم، دو نوشته جمالزاده و بازرگان را نمیتوان پدیدآورنده ژانر به معنای مد نظر نویسندگان کتاب در نظر گرفت. به هیچوجه جمالزاده و بازرگان پاسخگوی زمینه اجتماعی دهههای ۴۰ و ۵۰ نیستند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۲ ۱۰:۰۰
در باب عقلانیت عربی
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۷:۰۰
کتاب «ایمانوئل کانت» منتشر شد: آنتونی کنی نقاط قوت و ضعف نظام کانت را چه میداند؟
آنتونی کنی در این کتاب صرفا به گزارش آرا و فلسفه کانت نپرداخته است، بلکه شرح، تفسیر و نقد فشرده آثار او را هم آورده است. کنی در این کتاب نقاط قوت و ضعف نظام کانت و نیز منشا و مقصد و سرانجام اندیشه او را بیان کرده و اندیشمندان و مکاتب فکری تحت نفوذ او را هم گنجانده است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۶:۳۰
علیاشرف صادقی: دکتر معین از وصیتنامه استاد دهخدا عدول کرد
علیاشرف صادقی با بیان اینکه دکتر معین از وصیتنامه استاد دهخدا عدول کرد، گفت: دکتر معین از ادبای حوزه ادبیات فارسی دعوت کردند جزوات و لغتنامه دهخدا را با شیوه جدیدی تکمیل کنند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۶:۰۰
کامیار عابدی : حمیدی در میان شاعران صد سال اخیر هیچکس را قبول نداشت
کامیار عابدی که به تازگی در کتاب «شاعر و عاشق» به زندگی و شعر مهدی حمیدی شیرازی پرداخته است درباره نگاه این شاعر به خودش میگوید: حمیدی در میان شاعران 100 سال اخیر هیچکس را قبول نداشت و میگفت من خدای شاعران و تنها شاعر مهم کشور هستم.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۵:۳۰
فراخوان بنیاد سعدی برای شرکت در آزمون مهارت زبان فارسی «آمفا»
بنیاد سعدی دومین آزمون مهارت زبان فارسی «آمفا» را ۲۱ فروردین ۱۴۰۰ برای علاقهمندان به کسب مدرک بین المللی مهارت زبان فارسی، در تهران برگزار میکند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۵:۰۰
گفتوگو با شایستگان تقدیر سیوهشتمین جایزه کتاب سال ایران/ جایزه جهانی کتاب سال برای شرقشناسان چندان شناخته شده نیست
گودرز رشتیانی به ضرورت تجدید نظر اساسی در شیوه اعلام و دریافت جایزه جهانی کتاب سال پرداخت و گفت: جایزه جهانی کتاب سال برای شرقشناسان، اسلامشناسان و حتی بسیاری از ایرانشناسان خارجی شناخته شده نیست. به نظر میرسد معرفی این فراخوان صرفا از مسیر نهادهای دولتی باعث مهجور ماندن این رویداد شده است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۴:۳۰
«ایرانیان در بابل هخامنشی» داندامایف در دومین پله نشر ایستاد
چاپ دوم کتاب «ایرانیان در بابل هخامنشی» اثر محمد داندامایف و ترجمه محمود جعفری دهقی توسط انتشارات ققنوس در دسترس مخاطبان قرار گرفت.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۴:۰۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستای: انسان مدرن غربی دوباره بت شده است/تجربه ایمان به خدا بعد از پوچی (2)
انسان مدرن غربی دوباره بت شده و در فلسفه خودآئین غرب او بت است، چون خود بر خویش قانون و در این دیدگاه دینی او بت است، چون خود بر غرور کمال خویش و آینه شدن برای خداوند متمرکز است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۳:۳۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستا: قلب در قرآن مهمتر از فکر است/ تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غربی
استاد فلسفه کالج کانترا کاستای آمریکا گفت: در قرآن قلب و تفکر با هم می آیند و قلب حتی مهمتر از فکر است. پس فلسفه اسلامی نباید به سیاق دکارت نفس انسانی را با «جوهر فکری» یکی بداند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۳:۰۰
محمد محمدرضایی: کانت نمیتواند نظام فلسفیاش را برای دیگر فیلسوفان تحکیم کند
استاد دانشگاه تهران در نشست جاودانگی از منظر کانت گفت: نظام فلسفی کانت تنها مورد قبول خود او و پیروانش میباشد و کانت نمیتواند مبانی نظام فلسفیاش را برای دیگر فیلسوفان نیز تحکیم کند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۲:۳۰
نامزدهای نهایی جایزه مهرگان علم معرفی شدند
هفتکتاب زیستمحیطی وهفت تشکل مردمنهاد راهیافته به مرحله نهایی چهاردهمین و پانزدهمین دوره جایزه مهرگان علم معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۲:۰۰
کتاب «متفکران بزرگ فلسفه ذهن» منتشر شد
کتاب «متفکران بزرگ فلسفه ذهن» اثر اندرو بیلی با ترجمه یاسر پوراسماعیل توسط نشر لگا منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۴۰
درنگی در کلام واتیمو، متفکر پست مدرن؛
پایان تاریخ؛ پایان مدرنیته
واتیمو راجع به پیشرفت خطی تاریخ و پایان تاریخ در لیبرالیسمِ فوکویاما می گوید که " من متاثر از نیچه به " غلبه بر غلبه " و عبور از نظریه خطی پیشرفت و پایان تاریخ لیبرالی قائلم و نظریه خود را پایان تاریخ نامیده ام؛ پایان تاریخ به منزله تاریخ خطی معین با هدف و غایت متعین. بنابراین سخت در برابر این مزدور یعنی فوکویاما قرار می گیرم که امروز باب میل رسانه های غربی سخن می گوید". میان " پایان تاریخ" او با "پایان تاریخ" فوکویاما فرقی است فارق ، یعنی تفاوت از زمین تا آسمان است . " پایان تاریخِ " واتیمو "پایان مدرنیته " و تمامیت یافتن متافیزیک است اما "پایان تاریخِ " فوکویاما تازه اوج سلطه و سیطره مدرنیته به واسطه حاکمیت مطلق و جهانی لیبرالیسم سرمایه داری است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۳۰
معرفی برندگان «گلدن گلوب ۲۰۲۱»/ «سرزمین آوارگان» بازهم برگزیده شد
مراسم اهدای جوایز گلدن گلوب ۲۰۲۱ به صورت مجازی برگزار شد و برندگان خود را شناخت.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۱ ۱۱:۰۰
ناگفتههای جیرانی در سالروز تولدش/ شکیبایی چرا «قرمز» را رد کرد؟
در سلسله گفتگوهای تاریخ شفاهی، موزه سینمای ایران این بار میزبان فریدون جیرانی به مناسبت زادروزش بود که بیش از سه ساعت به طول انجامید.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۴:۰۰
چرا جغرافیا در ایران مهجور ماند؟ درگفتوگو با رضا شعبانی
وقتی صحبت از کتابهای جامع درباره جغرافیای سرزمین ایران بهمیان میآید، عناوین چندانی به ذهن نمیرسد. دلیل این کمبود منابع را اما باید در کجا جست؟ رضا شعبانی، استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی، معتقد است کمبود کار تیمی و همچنین رویکرد کتابخانهای به جغرافیا سبب شده که تحقیقات میدانی کاهش یابد و خروجی آن نیز نبود کتابهای جغرافیای جامع است و از این رهگذر جغرافیای جامع ایران را اثری مهم میداند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۳:۳۰
پنجمین همایش بینالمللی زبانها و گویشهای ایران (گذشته و حال) برگزار شد
پنجمین همایش زبان ها و گویش های ایران(گذشته و حال)، با هدف آشنایی با آخرین دستاوردهای پژوهشی در زمینۀ زبانها و متون ایرانی باستان، میانه و نو؛ همچنین بررسی گسترده زبانهای ایرانی به عنوان یکی از عوامل پیوند میان ملتهای منطقه و نیز ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان برای مطالعات ژرف در عرصۀ زبان شناسی ایرانی برگزارشد.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۳:۰۰
کوره پرنسس ندارد!/ همه حاشیههای یک نمایشگاه عکس
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۲:۳۰
بزرگان تئاتر از «قلب فرهنگی پایتخت» حراست میکنند/ استقبال علی نصیریان، اکبر زنجانپور، بهروز غریبپور و رضا بابک از ایجاد حریم برای «تئاتر شهر»
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۲:۰۰
پرسونای مدفون/ نگاهی بر مینیسریال «The Undoing» «فروپاشی» به کارگردانی «Susanne Bier»
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۱:۳۰
آینهای در برابر زنان ایرانی/ جهان داستانی آلبا دسس پدس در گفت و گو با شهلا زرلکی به مناسبت تجدید چاپ کتاب «عذاب وجدان»
رئالیسم غلیظی که دسس پدس دارد، باعث شده این کتاب به چاپ سیزدهم برسد. همین که این زنها شبیه اکثریت زنان هستند و نه فقط یک طبقه خاص. این تشابه و نزدیکی باعث همذاتپنداری میشود. اگر قرار بود که آنها را قهرمان کند، مثل رمانهای عامهپسند که در آنها قهرمان آخرش پیروز میشود، تا این حد آثار مهمی نمیشدند. مرز کارهای آلبا دسس پدس با رمانهای عامهپسند همین است.
-
۱۳۹۹-۱۲-۱۰ ۱۱:۰۰
قوانین نظارتی بر اکوسیستم بازیهای دیجیتال در کشورهای دیگر: آلمان؛ کشوری با نظام سانسور بسیار دقیق برای بازیهای دیجیتال
آلمان کشوری با نزدیک به ۵ میلیارد دلار درآمد سالیانه از بازی در سطح بینالمللی به عنوان یک کشور با نظام سانسور بسیار دقیق برای بازی دیجیتال شناخته شده است.