-
۱۳۹۹-۱۲-۰۳ ۱۰:۳۰
همایش «کودتای سوم اسفند 1299، زمینهها و پیامدها» برگزار میشود
به همت پژوهشکده تاریخ معاصر؛ همایش «کودتای سوم اسفند 1299، زمینهها و پیامدها» برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۳ ۱۰:۰۰
برگزیدگان جایزه کتاب سال معرفی شدند
برگزیدگان سیوهشتمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران امروز معرفی و تقدیر شدند.
-
۱۳۹۹-۱۲-۰۲ ۱۹:۵۸
چه کشور هایی برای سفر در دوران بعد از کرونا مناسب هستند
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۷:۰۰
کووید-19 در بازار کتاب، با مقدمهای از اسلاوی ژیژک!
کتاب «پاندمی! کووید-19 جهان را تکان میدهد»، نوشته اسلاوی ژیژک با ترجمه کامران برادران، محسن اصفهانیزاده و میلاد روانبخش از سوی انتشارات مانیاهنر روانه بازار کتاب شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۶:۰۰
محمد قاسمزاده : آونگاردیسم بر ادبیات هدایت غلبه داشت
محمد قاسمزاده گفت: «آونگاردیسم بر ادبیات هدایت غلبه داشت، گرچه بارقههای از منش چپ و راست را میتوان در آثارش یافت اما نوع ادبیات او مستقل است. و به سیاست از منظر ادبیات توجه دارد. در اینجاست که اهمیت صادق هدایت به عنوان یک نویسنده مطرح میشود.»
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۵:۰۰
گزارشی از روز دوم همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ شریعتی: راه مقابله با استعمار زبانی ترجمه است/ ترجمه جنبش رهایی بخش است
شریعتی گفت: برخی از زبانهای هند و اروپایی توانایی انتقال انتزاعی دارند و این موجب اقتدار و استعمار زبانهای دیگر است و راه مقابله با این استعمار ترجمه است. بنابراین برخلاف تصور اینکه برخی از زبانها این استعداد را ندارند، نهضت ترجمه خلاف این را نشان میدهد و این نژادگرایی بیپایه است و نهضت ترجمه میتواند یک جنبش رهاییبخش باشد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۴:۰۰
گزارشی از روز دوم همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ معصومی همدانی: ترجمه کتابهای فلسفی نیاز به «مترجم فیلسوف» دارد/ مکتب ترجمه کم داریم
معصومیهمدانی با طرح این پرسش که آیا ما مترجم فیلسوف داریم؟ گفت: ترجمه ما از یک نیاز فلسفی فراتر نیست برای همین است که مترجم همه چیز ترجمه میکند وقتی مترجم به مساله «مترجم فیلسوف» بیندیشد و چنین موضعی داشته باشد هر چیزی را ترجمه نمیکند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۳:۰۰
گزارشی از روز دوم همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ یوسف ثانی: مترجم باید سیر تحول مفاهیم و معانی را بداند/ تاکید علوی تبار بر اینکه چرا ترجمههای مشترک خوب نیستند؟
محمود یوسف ثانی گفت: مترجم باید هم به سیر تحول مفاهیم و هم معانی یک واژه در نزد فیلسوف توجه داشته باشد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۲:۰۰
گزارشی از روز نخست همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ مصباحیان: نمی توانیم از پروژه ترجمه در ایران حرف بزنیم/ حیدری: مارکسیسم و کمونیسم بیشترین آثار ترجمه شده فلسفی در ایران را دارند
حسین مصباحیان گفت: ما نمیتوانیم از یک پروژه ترجمه حرف بزنیم بدین معنی که ترجمه در خدمت با مسائل مبتلا به ایرانیان باشد. ترجمه میتواند به ما درک درستی از جهان بدهد و برای ما افقهای مختلفی برای خروج از بحرانها و گشودن افقهای جدید بدهد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۱:۳۰
مترجم کتاب «یادگیری ادبی» در گفتوگویی مطرح کرد؛ دانش راهبردی یا استراتژیک چگونه در ادبیات محقق میشود؟
فواد مولودی مطرح کرد: مولف این کتاب از دانش راهبردی یا استراتژیک صحبت میکند که منظور از آن ارتباط بین محتواهای مختلف است. اینکه ذهن من چه ساختاری داشته است و من چگونه اندیشیدهام که این ارتباط خاص را بین محتواهای مختلف برقرار کردهام.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۱:۱۸
امکانات تشخیصی و درمانی در نخستین مرکز جامع درمان سرطان نگین آزادی
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۱:۰۰
گزارشی از از روز نخست همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ اکرمی: نظریه ترجمه در فلسفه را تدوین کنیم/ تاکید شجاعی جشوقانی بر ترجمه فرهنگی و امکانات آن در فلسفه علوم انسانی
موسی اکرمی گفت: باید به نظریه ترجمه مسلط شویم و به سوی تدوین نظریه ترجمه برویم و در نهایت در چهارچوب فلسفه ترجمه با دقت فراوان و با تکیه بر حوزههای نشانهشناسی، زبان شناسی و ... حرکت کنیم و خودمان را به متن اصلی نزدیک کنیم.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۰:۳۰
یکصدمین سالگرد کودتای سوم اسفند برگزار میشود
یکصدمین سالگرد کودتای سوم اسفند ۱۲۹۹ در آستانه تغییر قرن با عنوان «کودتا و ظهور لویاتان ایرانی» برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۰:۱۶
راهنمای سفر به کیش و استانیول
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۱۰:۰۰
گزارشی از روز نخست همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»/ زکیانی: کار گروهی در ترجمه بین ما ایرانیان مهجور است/ رشیدیان: مترجم باید بقای پیکره متن اصلی را حفظ کند
غلامرضا زکیانی میگوید: در شرایط پیچیده امروز نمیتوان به مترجم گفت که به همه مسایل اشراف داشته باشد و این مساله کار تیمی میطلبد که متاسفانه کار تیمی بین ما ایرانیان به شدت مهجور است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۹ ۰۹:۲۳
نگاهی به نسبت دانشگاه و امر سیاسی؛
دانشگاه بدون ایدئولوژی
در مطالعه تاریخ ایران ، نهاد دانشگاه زیر سایه ، نفوذ و سیطره نهاد حکومت و دخالت دولتمردان، خود را هویت داده و دارای اثر بخشی است. موضوع جالب توجه این که دانشجو به عنوان عضوی از جامعه دانشگاهی در فرآیندها و تحولات سیاسی خود را در معرض قضاوت افکار عمومی قرار داده است. با تحولات دهه بیست و سی خورشیدی در ایران ، با شکل گیری احزاب سیاسی ، دانشجویان با امر سیاسی پیوندی هویتی و ایدئولوژیک یافتند. با ظهور مفاهیمی چون جنبش دانشجویی دخالت نهاد سیاست و احزاب در نهاد دانشگاه ، ایده فلسفی دانشگاه دچار تغییرات هویتی و دگرگونی مفهومی در پیوند با ایدئولوژی اندیشی گردید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۷:۰۰
مبانی فقهی حرمت ساخت و انباشت سلاح کشتار جمعی
بر اساس دلایل شرعی و عقلی، استفاده از سلاحهای کشتار جمعی قبیح بوده و استفاده دشمنان از این تسلیحات دلیل نمیشود که مسلمانان نیز به ساخت و انباشت این سلاحها اقدام کنند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۶:۳۰
استاد ایرانی کالج کانترا کاستای: قلب در قرآن مهمتر از فکر است/ تفاوت فلسفه اسلامی با فلسفه غربی
استاد فلسفه کالج کانترا کاستای آمریکا گفت: در قرآن قلب و تفکر با هم می آیند و قلب حتی مهمتر از فکر است. پس فلسفه اسلامی نباید به سیاق دکارت نفس انسانی را با «جوهر فکری» یکی بداند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۶:۰۰
شرح غزلیات حافظ محمد معین منتشر شد
«گنجینه عرفان» شرح غزلهای حافظ توسط محمد معین بعد از هشتاد سال از سوی نشر صدای معاصر منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۵:۳۰
«فلسفه ورزی در عصر کرونا» منتشر شد
«فلسفه ورزی در عصر کرونا» با کوشش و گردآوری زهیر الخویلدی در استکهلم منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۵:۰۰
پژوهشهای چهل ساله ناصر تکمیل همایون درباره زندگی اجتماعی و سیاسی محمد مصدق کتاب میشود
ناصر تکمیل همایون از استادان بازنشسته پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی به زودی با کتاب جدید «زندگینامه اجتماعی و سیاسی دکتر محمد مصدق در دورهی سلطنت قاجاریه» به بازار کتاب میآید.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۴:۳۰
عباس قدیمیقیداری: جنبشهای پسامشروطه از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران هستند
دانشیار گروه تاریخ دانشگاه تبریز گفت: قیامها و جنبشهای سیاسی در ایران پس از انقلاب مشروطیت، یکی از مهمترین رویدادهای صحنه سیاسی و اجتماعی تاریخ معاصر ایران بهشمار میرود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۴:۰۰
معرفی کتاب «پدر بودن و فلسفه، دائوی بابا بودن» تاملات فلسفی، جامعه شناختی و روانشناختی درباره وضعیت «پدر بودن»
کتاب «پدر بودن و فلسفه» میکوشد تا به کمک مردان و زنانی از فرهنگها، تخصصها و چشماندازهای مختلف و با فراهم کردن ایدههای بیشتری برای اندیشیدن، پاسخ پرسشها را برای پدرهای امروز و آینده (و البته مادرها) میسر کند.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۳:۳۰
نعمت الله فاضلی مطرح کرد؛ حضور فعال علومانسانی و اجتماعی ایران در بحران کرونا
یک انسان شناس با بیان اینکه در هیچ یک از بحرانهای معاصر ما به اندازه بحران کرونا، علوم انسانی و علوم اجتماعی ایران حضور نداشته است، گفت: نیمهخالیاش این است که در خیلی از بحرانها نبودیم.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۳:۰۰
کتاب تخیل خلاق در عرفان ابن عربی انتشار یافت
کتاب تخیل خلاق در عرفان ابن عربی اثر هانری کربن با ترجمه ان شاء الله رحمتی به همراه ویرایش جدید و افزوده هایی به همت انتشارات سوفیا منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۲:۰۰
دانشنامه ایرانی: از ابنسینا تا دانشنامه جهان اسلام
«دانشنامه و دانشنامهنگاری» دربردارنده بخشی از مهمترین مباحث درباره دانشنامه و اثری برای شناخت بهتر و بیشتر این گونه از تألیف و پردازش اطلاعات است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۱:۳۰
محسن حسام مظاهری از چالشهای پیش روی جامعهشناسی تشیع میگوید؛ بدنه سنتی حوزه و روحانیت روی خوشی به مطالعات اجتماعی تشیع نشان نداده است
محسن حسام مظاهری معتقد است: دینداران سنتی در مواجهه با جامعهشناسی به عنوان شاخهای از علوم انسانی که درهرحال ریشه در غرب دارد، کماکان از این دو جبهه احساس خطر میکند: یکی الحاد و دیگری التقاط و البته برخی مواجهههای روشنفکران دینی و ادبیات بلاتکلیف برخی پژوهشگران این حوزه میان بررسی علمی و اصلاحگری روشنفکری بر این سوءتفاهمات دامن زده و بیم آسیبرساندن ورود مطالعات اجتماعی به حوزه دین را تشدید کرده است.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۱:۰۰
ویسی در گفتوگو با ایبنا از ترجمه جدیدترین اثر دان دلیلو خبر داد: دان دلیلو با دست بردن در نحو بار معنایی تازهای از کلمات بیرون میکشد
مجتبی ویسی از ترجمه جدیدترین اثر دان دلیلو خبر داد و گفت: دلیلو نویسنده سختنویس است و ترجمه آثارش نیز دشواریهای زیادی دارد. زیرا نثر او نه تنها موزون است و در ترجمه باید ضربآهنگ کلام منتقل شود بلکه معمولا از دستور زبان هم تخطی میکند، در نحو دست میبرد و بار معنایی تازهای از کلمات بیرون میکشد.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۱۰:۳۲
همایش «فلسفه غرب و ترجمه» برگزار میشود
همایش ملی «فلسفه غرب و ترجمه»، روزهای دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه، ۲۷ تا ۲۹ بهمنماه به صورت مجازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۱-۲۷ ۰۸:۱۱
فرش وینتیج؛ داستان تولد یک فرش! + آخرین قیمت فرش های وینتیج
احتمالا شما هم انیمیشن داستان اسباب بازی ها را دیده اید.واقعیت این است که هر کالایی می تواند یک داستان منحصر به فرد داشته باشد! این که چرا، کِی، بر چه اساسی و برای چه کسانی به وجود آمده و چه مسیری را تا رسیدن به حال حاضر طی کرده است.فرش وینتیج یکی از کالاهایی است که احتمالا داستان تولدش برای شما می تواند جذاب باشد.تا آخر داستان با ما بمانید.