-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۴:۳۰
همایش ملی بررسی آرا و آثار تیتوس بورکهارت برگزار میشود
همایش ملی بررسی آرا و آثار تیتوس بورکهارت فردا ۱۵ دی ماه در فضای مجازی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۰
خانهای برای فلسفه/ گفت و گو با غلامرضا زکیانی، رییس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
قبل از انقلاب عدهای با نام پانایرانیسم با مذهب مخالفت میکردند و بعد از انقلاب درست عکس آن صورت گرفت و عدهای با اسم مذهب با ملیت ایرانی مخالفت کردند. این کارها مشکلی را حل نمیکند. تا زمانی که تکلیف ملیت ایرانی را به خوبی روشن نکرده باشیم، اقوام اعم از کرد، لر، ترک بلوچ و... برایمان مساله خواهند ماند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۳:۳۰
راز ماندگاری «انجمن»/ حسین معصومی همدانی
من نصری نیستم و با بسیاری از نظرهای دکتر نصر به ویژه در زمینه سرشت و تاریخ علم و فلسفه در اسلام و ایران مخالفم. اما کار هر کس بیشتر به شخصیت و روحیات و پرورش و تجارب او وابسته است تا به اعتقادات او. دکتر نصر سنتگرا و دلبسته مفهوم حکمت خالده یا جاودان خرد بود اما این گرایش و دلبستگی به این معنی نبود از هر کس که پا به انجمن میگذاشت بخواهد که پیش از ورود به انجمن به این مفهوم ایمان بیاورد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۰
نامزدهای چهارمین جایزه ابوالحسن نجفی معرفی شدند
هیات داوران چهارمین دوره جایزه ابوالحسن نجفی، نامزدهای ایندوره از جایزه مذکور را معرفی کرد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۲:۳۰
کتابی دیگر از یانیس واروفاکیس در راه بازار اندیشه ایران
«اکنونی دیگر: پیامهایی از اکنون بدیل» به قلم یانیس واروفاکیس و ترجمه رسول قنبری منتشر میشود.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۲:۰۰
«صدخاطره و نکته از دکتر مصدق» منتشر شد/ ماجرای سوییت ۴۵۰ دلاری
کتاب «صد خاطره و نکته از دکتر مصدق» به کوشش محسن نیکبخت توسط انتشارات تهران منتشر شد. تعدادی از خاطرات و روایتهای نقل شده از دکتر مصدق در این کتاب پیشتر در هیچ منبعی منتشر نشده بودند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۱
گفتوگو با محمد غفوری مترجم کتاب «هایدن وایت»؛
چرا وایت فیلسوف تاریخ رهایی بخش است؟
وایت متفکری سنتشکن است و کاستیهای نگاه پیشاانتقادی به تاریخنگاری و نقش ایدئولوژی را در آن به خوبی آشکار ساخته است. مهمترین نقشی که وی میتواند در حوزه تاریخنگاری در ایران ایفا کند این است که مورخان را وادارد تا پیشفرضها و بینشهای رشتهای خود را بازبینی کنند و برخی از جزمیات را کنار گذارند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۰
ترجمه «بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی» چاپ شد
کتاب «بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی» ویراسته سیلویا انگدال با ترجمه شهربانو صارمی توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۱:۰۰
کرسی «دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» برگزار میشود
نخستین کرسی ترویجی کنگره حکمت سیاسی متعالیه با عنوان «دولت از دیدگاه فلسفه سیاسی علامه طباطبایی» ۱۸ دی ماه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۰:۳۰
نخستین کتابشناسی توصیفی فلسفه هنر در زبان فارسی منتشر شد
«کتابشناسی توصیفی فلسفۀ هنر: از آغاز تا پایان ۱۳۹۰» نوشته تقی اکبرزاده توسط موسسه متن منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۴ ۱۰:۰۰
مصادیق تخلف علمی در نشریات/ لغو مجوز در صورت دریافت پول گزاف
مدیر کل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم به نشریاتی که بابت انتشار مقاله مبالغ گزاف از دانشجو می گیرند، هشدار داد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۴:۳۹
محمود نوالی : استاد مجهول القدر فلسفه
قصود من هم بدنام کردن دکتر نوالی که بسیار دوست شان دارم و همواره ارادت زایدالوصفی به شخصیت شان داشته ام، نیست بلکه می خواهم تاثیر گفته های ژرف و بنیادی فردید بر یکی از شاگردان قدیم اش را متذکر شوم .
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۳:۰۰
بازنشر «تاریخ زیبایی»/از زیبایی در یونان باستان تا زیبایی هیولاها
«تاریخ زیبایی» اومبرتو اکو و ترجمه هما بینا توسط موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر به چاپ ششم رسید.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۲:۳۰
«نیمه تاریک نابغه» منتشر شد: روایتی از تاریخ سینما در کنار روایت زندگی هیچکاک
آلفرد هیچکاک در زمان حیاتش چندان اهل بازگویی و روایت زندگی شخصی خود نبود و دونالد اسپوتو پس از مرگ این هنرمند دست به نگارش کتاب «نیمه تاریک نابغه» و زندگینامه این هنرمند زد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۲:۰۰
مروری بر کتاب روشنفکران جهان عرب؛ معرفی آرا و آثار یکصد چهره فرهنگی فکری معاصر جهان عرب
کتاب روشنفکران جهان عرب اثر مسعود فکری و همکاران و نگارش مریم صالحی به معرفی آرا و آثار یکصد چهره فرهنگی فکری معاصر جهان عرب می پردازد که توسط نشر ترجمان منتشر شده است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۱:۳۰
گفتوگو با مهدی عباسزاده نویسنده کتاب «جستارهای فلسفی»: هنوز درباره فلسفه دین در ابتدای کار هستیم/ همراهی عقل و فلسفه در یک کتاب
عباسزاده میگوید: در مباحث قرآنی، دانش تفسیر، دانش اصلی در فهم معانی آیات قرآن است که در عالم اسلام نیز بسیار پیشرفت کرده است، اما در کنار دانش تفسیر میتوانیم از ظرفیت دانشهای جدید هم برای فهم آیات قرآن و معانی الفاظ آن استفاده کنیم که یکی از این دانشها، معناشناسی است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۱:۱۶
امکان خرید اینترنتی فرش
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۱:۰۰
پرفروشترین کتابهای آمازون در سال 2020
وبسایت آمازون پرفروشهای سال 2020 در بخش آثار داستانی و غیرداستانی به صورت مشترک اعلام کرده است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۰:۳۰
کتاب «روانشناسی فرهنگی» منتشر شد
کتاب «روانشناسی فرهنگی» نوشته استیون جی. هین با ترجمه جمعی از مترجمان به ویراستار علمی علی فتحی آشتیانی به همت پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی سازمان سمت منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۰:۲۶
چگونگی ثبت شرکت
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۳ ۱۰:۰۰
معرفی نامزدهای جشنواره نقد در گروه زبان و زبان شناسی
۱۴مقاله راه یافته به مرحله نهایی هفدهمین جشنواره نقد کتاب در گروه زبان و زبان شناسی معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۷:۰۰
در کتاب «ایدئولوژیهای سیاسی» بررسی شد؛ نقشآفرینی ایدئولوژیها در زندگی ما
ترجمه ویراست سوم کتاب «ایدئولوژیهای سیاسی» نوشته رابرت اکلشال و گروهی از نویسندگان با ترجمه محمد قائد منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۶:۳۰
چند خوشهی طلایی از یک گندُمزار/ نگاهی گذرا به چند فیلم مستند که در جشنواره سینما حقیقت به نمایش درآمد
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۶:۰۰
تحلیلی بر کتاب دگرگونی بنیادی فلسفه یونان در برخورد با شیوه اندیشه اسلامی: فلاطوری و پرسش از مناسبات قرآن و فلسفه اسلامی
در طرح فکری فلاطوری حساسیتهای هرمنوتیکی نسبت به مقوله تنوع تفاسیر متن مقدس (در اینجا قرآن کریم) چندان جدی گرفته نمیشود و چنان از آموزههای قرآنی سخن میرود که گویی ما میتوانیم به سهولت و پشت سر گذاشتن افق فهم معاصر به آن آموزهها و جهت گیریها در شکل ناب آن دسترسی پیدا کنیم.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۵:۳۰
یادداشت شهین اعوانی به بهانه سالگرد درگذشت عبدالجواد فلاطوری: فلاطوری چگونه با یک تریلی منابع را از ایران به کتابخانه شیعی کلن برد؟
فلاطوری در سال 1968 یگانه کتابخانه شیعی را در سطح اروپا، در دانشگاه کلن آلمان بنیان نهاد. همچنین ایشان بنیانگذار آکادمی علوم اسلامی در آلمان است. کتابخانهای که نحوه ارسال کتاب از ایران از طریق زمینی با یک تریلی و رسیدن آن در یک عصر روز جمعه به دانشگاه (که دو روز بعد آن یعنی شنبه و یکشنبه تعطیل است) را میباید از زبان استاد فلاطوری میشنیدید.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۵:۰۰
ضرورت وجود علم و ادبیات در کنار هم از نگاه موراکامی
هاروکی موراکامی با تاکید بر نقشی که علم در بحران کنونی دنیا میتواند ایفا کند امیدوار است که برای ایجاد نظم جدید جهانی، ادبیات و علم بتوانند در کنار هم پیش بروند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۴:۳۰
یادی از اندیشهورزیهای عبدالجواد فلاطوری: نهادینه کردن دانش دینی در قلب اروپا/ گردآوری چهار هزار جلد کتاب
ذهن جستجوگر فلاطوریِ فیلسوف بر این باور استوار میشود تا با همکاری و حمایت ایرانشناسانی همچون اروین گرف و ولفگانگ واگنر کتابخانه شیعهشناسی را در در دانشگاه «کلن» تأسیس کند. وی برای تاسیس این کتابخانه، در سفری به ایران، بالغ بر۴۰۰۰ جلد کتاب از شهرهای مشهد، اصفهان و تهران گرد آورده و به آلمان منتقل میکند.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۴:۰۰
گزارشی عجیب از فروش کتابهای نایاب در دوران قرنطینه
در حالی که بسیاری از کتابفروشیها در دوران شیوع ویروس کرونا با مشکلات زیادی روبرو هستند، گزارشهای عجیبی از فروش کتابهای نایاب در بین افراد ثروتمند وجود دارد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۳:۳۰
ثبتنام ناشران در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران آغاز شد
ثبتنام ناشران و نمایندگی ناشران خارجی برای حضور در نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از امروز ۱۰ دی آغاز شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۱۰ ۱۳:۰۰
بررسی کتاب «آدمی؛ یک تاریخ نویدبخش»: این کتاب درباره ایده رادیکال است!
از بمباران جنگ جهانی گرفته تا جهانی واقعی که شاید تنها در رمان سالار مگسها بتوان نمونهاش را یافت، از مزرعه پرورش روباه در سیبری گرفته تا جنایتی ننگین در نیویورک، از دستگاه شوک در دانشگاه ییل گرفته تا آزمایش زندان در دانشگاه استنفورد… روتخر برخمان به ما نشان میدهد که باور انسان به مهر و نیک خواهی قادر است تفکر نوینی را بیافریند و مبنایی باشد برای تغییرات راستین در جامعه. زمان آن فرا رسیده است تا نگاهی نو به سرشت بشر بیفکنیم.