-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۳:۰۰
اگر میکروفن به دست «شاعران بد» بیفتد/ گفتوگو با فرشاد سنبلدل، برگزیده جایزه احمد شاملو
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۲:۳۰
بحران در دل بحران/ موضوع فیلم ناگهانگی درباره شتابزدگی حضور خیرین، مردم و سلبریتیها در مناطق سیلزده است
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۲:۰۰
زندگیهای گذشته/ درباره«دوئت» نخستین ساخته نوید دانش
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۱:۳۰
سفیر هنر موسیقی عرفانی ما/ استاد شجریان، موسیقی و ادبیات عرفانی
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۱:۰۰
تاجی که هنوز بر سر نگذاشتهایم/ اهمیت موسیقایی جلالالدین تاج اصفهانی در گفتوگو با نوید نوروزی، گردآورنده آثارش
اگر منشا آواز ایرانی به خصوص در اصفهان را سید عبدالرحیم اصفهانی بدانیم این مکتب سه شاگرد دارد: سید حسین طاهرزاده شاگرد غیرمستقیم، ادیب خوانساری و تاج اصفهانی شاگردان مستقیم که به سه سبک مختلف در تاریخ موسیقی خود را نشان دادند ... تاج به نظر من از ابتدا مسیر خودش را عوض میکند و شیوه او به عنوان یک شیوه تاثیرگذار به گسترش سیطره کاریاش میانجامد. دلکش، حسین خواجهامیری، بنان و... از کسانی هستند که تاج بر آنها تاثیر گذاشته است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۰:۳۰
تاملی در معنای نبوغ با نگاهی به تجربه استاد شجریان
شوپنهاور فیلسوف آلمانی میگوید: «استعداد همچون تیراندازی است که هدفی را مورد اصابت قرار میدهد که دیگران قادر به زدن آن نیستند؛ ولی نبوغ همچون تیراندازی است که هدفی را میزند ...که دیگران حتی نمیتوانند آن را ببینند.»
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۱۰:۰۰
حق با شماست آقای کوهن/ نگاهی به کتاب «بازندههای نازنین»
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۲ ۰۹:۴۵
خرید انواع میلگرد و تیرآهن
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۷:۰۰
آیا همیشه از یک سوراخ گزیده میشویم؟/ فهم مساله تاسیس در گفتوگو با آرش حیدری، جامعهشناس
مشروطه را نباید به امضای یک فرمان از جانب یک شاه در حال احتضار یا رویدادی که در تاریخ مشخصی رخ داده خلاصه کرد. مشروطه انقلابی است در سطوحی متعدد و در بازهای به تقریب 50 سال قبل از رخداد انقلابی قابل تحلیل است که پسلرزههایش تا اکنون ما تداوم دارد. انفجاری از نیروها در قلمروهای زیباییشناسی، سیاست، زندگی روزمره، اندیشه سیاسی و اجتماعی، تاریخنگاری و... از دل این انفجار بزرگ انبوهی نیرو سر برکشیدند، از نیروهای تنظیماتی که خواهان تنظیم دولت و تربیت ملتند گرفته تا ایدههایی رهاییبخش در قلمرو زیباییشناسی، طردشدگان، فرودستان، زنان و...
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۶:۳۰
گزارشی از نشست جمعی – فردی؛ از انسانشناسی لوی استروس به روانکاوی لکان و بالعکس
مساحی انسانشناسی با روانکاوی از آن جهت میتواند موثر ثمر باشد که انسانشناسی بهعنوانِ دانشی که در عصر ما، توجه وسواسگونهای به «جایگاه» تولید دانش از خود نشان میدهد، مسئله تعیینکنندهاش رابطهی خود و دیگری است. در این قسمت از سخنرانی بعد از توضیح متغییرها و جایگاههای هر چهار دیسکورس، سعی شد به شکل انضمامی به جریانهای نظیر هر کدام در انسانشناسی اشاره شود.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۶:۰۰
بگذارید یک فیلم به مخاطبش سخت بگیرد/ گفتوگو با صفی یزدانیان کارگردان فیلم ناگهان درخت
«ناگهان درخت» به مخاطبش احترام میگذارد و از او میخواهد که آسانگیر نباشد. بپذیرد که سینما فقط جای تعریف کردن قصههای سرراست، شعارهای اجتماعی تاریخمصرفدار نیست. بگذارید یک فیلم هم عربده نکشد. ادای غمخواری برای معتادان یا فرودستان را درنیاورد. لایههای بسیار داشته باشد، اختلاف ایجاد کند به جای ستایشهای گذرا.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۵:۳۰
روز روشن در بر دانا شب یلدا شود/ نگاهی به شب چله در تاریخ و فرهنگ ایرانیان
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۵:۰۰
لحظه تاسیس به داوری تاریخ
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۴:۳۰
آش خوب باشد کاسهاش چوب باشد/ نگاهی انتقادی به چالشهای بنیادی جشنواره بینالمللی تئاتر فجر
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۴:۰۰
نگاهی به فیلم «چهل و هفت»: آیا چهل و هفت سالگی، سن مهمی است؟
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۲:۳۰
عارف و کنسرتهای ارزان برای کارگران/روز دقیق درگذشت شاعر مشروطه
نورمحمدی میگوید: پژوهش روی مطالب منتشر شده درباره عارف قزوینی در مطبوعات دوره قاجار و پهلوی، نشان داد که ورودیه کنسرتها برای کارگران ارزانتر از بقیه بود و روز فوت او نیز اول بهمن است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۲:۰۰
ترجمه «گل جهنمی» چاپ شد/معرفی یک نویسنده ترک
رمان «گل جهنمی» نوشته آلپر جانی گز با ترجمه چکامه رضوانی توسط انتشارات نگاه منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۱:۳۰
حداد عادل تاکید کرد: کار سطحی و بدون تامل وزارت علوم در تحول رشته های علوم انسانی
رئیس شورای تحول علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: وزارت علوم بخشنامه کرده است که تحول هزار رشته در عرض چند ماه اعلام شود که این اقدام یک کار مکانیکی و سطحی و بدون تامل است.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۱:۰۰
حداد عادل در برنامه زاویه: مسئولان باور نکردند حل مسائل کشور در علوم انسانی است
حدادعادل گفت: برای حل مسائل کشور مسئولان درجه اول که تصمیمات کلان را میگیرند به این باور نرسیده اند که حل بسیاری از مسائل اساسی ما در علوم انسانی است و باید از علوم انسانی شروع شود.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۰:۳۰
مهمترین چالشهای استادان در تدریس مجازی/ وضعیت بد پشتیبانی
رئیس پژوهشکده آموزش باز و از دور دانشگاه پیام نور از انجام فاز اول طرح ملی «بررسی چالش های استادان دانشگاه های ایران در تدریس مجازی» خبر داد و مهمترین چالشها را تشریح کرد.
-
۱۳۹۹-۱۰-۰۱ ۱۰:۰۳
ثبت نام در فراخوان جذب اعضای هیات علمی تمدید شد
رئیس مرکز جذب وزارت علوم از تمدید دوباره ثبت نام فراخوان جذب به دلیل تقاضای فراوان جاماندگان خبر داد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۳۰ ۱۵:۱۱
مراحل قانونی طلاق توافقی یا طلاق خلع
-
۱۳۹۹-۰۹-۳۰ ۱۰:۳۲
خرید از آمازون و eBay را با سایت مالتینا تجربه کنید
-
۱۳۹۹-۰۹-۳۰ ۰۹:۳۴
همزمان با چهلمین روز درگذشت داود فیرحی برگزار میشود
احیاگر فقه سیاسی یا روشنفکر دینی
در این نشست احمد بستانی ، مهدی فدایی مهربانی و حامد زارع به بررسی آرا و آثار مرحوم استاد دکتر داود فیرحی میپردازند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۶:۳۰
نگاهی به کتاب «بازگشت امر سیاسی»: موف علیه اشمیت
موف به هیچ وجه تلاش نمیکند فلسفه سیاسی خود و نقدهای موثر آن از لیبرالیسم را برحسب منطق درونی استدلالهای هژمونی و استراتژی سوسیالیستی پیش ببرد. دلمشغولی اصلی او توصیف و درک فضای سیاسی بحرانزده پس از فروپاشی نظام کمونیستی شوروی است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۶:۰۰
نگاهی به کتاب «برادران؛ جان فاستر دالس، آلن دالس»: داستان برادران قدرتمندی که تاریخ ایالات متحده آمریکا را روشن میکنند
داستان برادران دالس داستان آمریکاست و بر آن است که تاریخ معاصر ایالات متحده و جهان را روشن میسازد و به توضیح آن کمک میکند. فاستر و آلن نشانگر کشوری بودند که آنها را پرورده بود. نوع دیگری از رهبری مستلزم وجود نوع دیگری از ایالات متحده بود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۵:۳۰
همایش ملی فلسفه دین اسلامی برگزار شد: آیت الله رشاد: فلسفه دین محدود به عقاید و مناسک دینی نیست/ تاکید آیتالله العظمی جوادی آملی بر رهآورد فلسفه دین
آیتالله العظمی جوادی آملی در همایش ملی فلسفه دین اسلامی با اشاره به سفارش اسلام درباره تحقیق و پژوهش گفت: وظیفه ما پژوهش درباره دین و رهآوردش در زمینه شناخت و تربیت انسان است که این امر به کمک فلسفه دین امکانپذیر است، زیرا بهترین رهآورد فلسفه دین این است که معرفت نفس و حقیقت انسان را به انسان میفهماند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۵:۰۰
نگاهی به کتاب «مجرم مادرزاد» نوشته ترور نوا: در فضیلت خودکامی خردمندانه
خواندن کتاب مجرم مادرزاد فرصتی است که چند دقیقهای از شنیدن ماجراهایی درباره مردمان خسته از روزگار فارغ شویم. در این کتاب زن-مادر بودن هیچ نسبتی با رنج کشیدن ندارد. زن فاعل ماجراها است و مبنای هر کاری که از او سر میزند لذت است. وقتی هم مادر میشود، درواقع تصمیم گرفته این لذت را تکثیر کند. او بیشتر از هر انسانی خودش را دوست دارد. چنین آدمهایی بیش از هرکسی «دوست داشتن» را بلدند، بنابراین میدانند چگونه آن را به فرزندانشان بیاموزند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۴:۰۰
چرایی ضعف تالیفات علوم انسانی در گفتوگو با «بیژن عبدالکریمی»: ناف نظام معرفتی ما از ایدئولوژی قطع نشده است/ سایه شبه تالیف روی علوم انسانی
علوم انسانی در کشور ما وجوب ایدئولوژیک زیادی دارد یعنی یا در نهادهای رسمی است که میکوشد جهتگیری خاصی را در جهت دفاع از وضعیت کنونی تولید کند یا نگاه اپوزیسیونی دارد ، در حقیقت ما هنوز نتوانستهایم نظام معرفتی، علمی و دانشگاهی را در کشور ایجاد کنیم که از ناف ایدئولوژی قطع شده باشد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۹ ۱۳:۳۰
نقش اقتصاد سیاسی انتقادی و پسا انتقادی در نظریه اجتماعی
کتاب «اقتصاد سیاسی انتقادی و پسا انتقادی» نوشته گری براونینگ و اندروکیلمیسر درباره اقتصاد سیاسی انتقادی و پساانتقادی است، و نقش آنها را در نظریه اجتماعی بررسی میکند.