-
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۲:۳۰
توضیحات جلالی درباره اعلام انصراف یکی از کاندیداهای جایزه جلال
دبیر اجرایی جایزه جلال درباره انصراف یکی از کاندیداهای نهایی بخش مجموعهداستان اینجایزه گفت تا نامه رسمی اعلام انصراف به دبیرخانه جایزه ارسال نشود، نمیتوان اثر مذکور را خارج از داوری دانست.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۲:۰۰
محمد لگنهاوزن: امروزه تفاوت میان فلسفه دین تحلیلی و قارهای کمرنگ شده است
استاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در نشست تمایزات فلسفه دین اسلامی با فلسفه دین تحلیلی و قارهای گفت: امروزه تفاوت میان فلسفه دین تحلیلی و قارهای کمرنگ شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۱:۰۰
ترجمه کتاب بررسی زندگی و آثار عبدالقادر گیلانی چاپ شد
کتاب «عبدالقادر گیلانی؛ زندگی، آثار، دیدگاهها» نوشته دلاور گورر با ترجمه داود وفایی توسط نشر مولی منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۰:۳۰
ترجمه «زبان و جایگاه زن» به کتابفروشیها آمد
کتاب «زبان و جایگاه زن» نوشته رابین تالمک لیکاف با ترجمه مریم خدادادی و یاسر پوراسماعیل توسط انتشارات نگاه منتشر و راهی بازار نشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۳ ۱۰:۰۳
«دور دیگر» جوایز فیلم اروپا را درو کرد/ دانمارک برنده بزرگ ۲۰۲۰
«دور دیگر» ساخته توماس وینتربرگ به عنوان بهترین فیلم سیو سومین دوره جوایز فیلم اروپا انتخاب شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۷:۰۰
ملایی: آزادی سرنوشت محتوم همه ملتهاست
یکی از مهمترین منابع عصر مشروطه «تاریخ بیداری ایرانیان» ناظم الاسلام کرمانی است. شما اگر فهرست مطالب این کتاب را نگاه کنید برخلاف آثار پیش از آن کتاب، میبینید که سراسر عرصه کنشگری مردم در عرصه اجتماع و سیاست است که به تصویر کشیده شده است یکی از مهمترین وجوه تمایز این کتاب با آثاری که پیش از این نوشته شده از نظر رهیافت پژوهشی نگاه به همان کلان روایت مدرنیته است. یعنی پدیده مشروطه و اساسا تحولات ایران مدرن را به عنوان بخشی از جریان بزرگ مدرنیته که از چند قرن قبل شروع شده و همواره در حالت انکشاف تاریخی است قرار دادهام
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۶:۳۰
کتاب «سیاست و زیباییشناسی» منتشر شد: گفتوگوی رانسیر با انگلمان/از رهایی کارگران تا ادبیات و هنر
ژاک رانسیر، فیلسوف فرانسوی، در دو گفتوگو با پیتر انگلمان طرحی کلی درباره شکلگیری اندیشه خود ارائه میدهد، از مطالعات اولیهاش درباره رهایی کارگران گرفته تا کارهای اخیرش در باب ادبیات، فیلم و هنرهای بصری.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۶:۰۰
کیم کیدوک کارگردان سرشناس کرهای براثر کرونا درگذشت
کیم کی-دوک کارگردان سرشناس کره جنوبی بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۵:۳۸
معرفی ۴ کتاب که برای تغییر سبک زندگی و عادت ها بسیار موثر هستند
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۵:۲۷
اگر عاشق داستان های کلاسیک و عاشقانه هستید، خواندن این ۴ رمان را از دست ندهید
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۵:۰۰
معرفی نامزدهای بخش «مجموعه داستان کوتاه» جایزه ادبی جلال آلاحمد
اسامی کتابهای راهیافته به مرحله نهایی بخش «مجموعه داستان کوتاه» سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد از سوی داوران این بخش معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۴:۳۰
«اسناد سردار» منتشر شد: اسنادی اختصاصی برای سرداران ایراندوست و همرزم عباس میرزای قاجار
«اسناد سردار» مجموعه اختصاصی مهندس همایون پورسردار، از اسناد و مدارک حسین خان و حسن خان سردار قاجار قزوین - سرداران ایران دوست و همرزم عباس میرزای قاجار- منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۴:۰۰
حضور ۵۲ دانشگاه ایرانی در یک رتبهبندی جهانی
بر پایه گزارش ۲۰۲۱-۲۰۲۰ نظام «رتبهبندی دانشگاهها بر پایه عملکرد علمی» یا «یورَپ» ۵۲ مؤسسه ایرانی در میان ۳۰۰۰ مؤسسه برتر جهان هستند و سه دانشگاه دارای رتبه زیر ۵۰۰ هستند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۳:۳۰
وقتی کرونا اندیشه را هم مجازی کرد/ از سمینار تا وبینار
مدتهاست که به جای شنیدن و خواندن کلماتی مانند کلاس درس و سمینار و …، کلاس آنلاین، دوره مجازی، وبینار و… را میشنویم و این وضعیت بشر تا یکی دو سال آینده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۳:۰۰
مصوبه حمایت از دانشجویان دکتری محقق نشده است
قائم مقام ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت:بارها مصوب کردیم که حمایت ویژه از دانشجویان دکتری صورت گیرد اما تاکنون محقق نشده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۲:۳۰
حداد عادل تاکید کرد؛ علوم انسانی در جامعه ما جزء تشریفات و حواشی است
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: متاسفانه هنوز ارزش علوم انسانی در کشور ما خیلی جا نیافتاده است و علوم انسانی در جامعه ما جزء تشریفات و حواشی است و همه به دنبال مهندس و پزشک هستند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۲:۰۰
پروژه بعدی مجید مجیدی در چین کلید میخورد/ روایتی از بحران کرونا
مجید مجیدی کارگردان مطرح سینمای ایران، اعلام کرده است که قصد دارد فیلم بعدیاش را در چین و با بازیگران چینی درباره زندگی در بحران کرونا بسازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۱:۴۶
تاریخ اروپای مدرن
تی.اس. دبلیو بلنینگ
چیزی که نمی تواند باعث شود که از کنار کتاب حاضر به سادگی بگذریم ساختار مقاله محور آن است که باعث شده است که روایت تاریخ اروپا از بیان کلیات سیاسی و تاریخ روابط بین الملل به صورتی مسئله مند و با دیدی پرسش محور و تخصصی تغییر یابد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۱:۴۱
مقدمه کیمبریج بر
ویرجینیا وولف
جین گلدمن
رمان های رئالیستی و تجربه گرای وولف، روشنگر باطن انسان هایی است که تحت تاثیر رفتار جامعه، هر کدام به گونه ای آسیب دیده اند. او در کنار این تصاویر شفاف و واقع گرایانه، نگاه روانکاوانه ای که از آدم ها و اجتماع ارائه می دهد، مدام به نقد سیاست ها و مناسبت های اجتماعی می پردازد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۱:۳۰
معرفی و بررسی کتاب «زبان و اندیشه»: چامسکی معتقد است انسان با نیروی انگیزنده زبان انسان میشود
بزرگترین نظریهای که چامسکی با بررسیهای خود ثابت کرد توان اثبات نتایج روانشناختی از طریق بررسی نظام زبانی افراد بود. اهمیت برداشتن مرز میان حیطههای دانش در اندیشه چامسکی در بخشهایی از کتاب او میتوان به خوبی متجلی دید.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۱:۰۰
پنجمین همایش بینالمللی زبانها و گویشهای ایران برگزار میشود
مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهشهای ایرانی و اسلامی) پنجمین همایش بینالمللی زبانها و گویشهای ایران را برگزار میکند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۰:۳۰
گفتوگو با مولف کتاب «مواجهه با بیکاری در ایران»: دولت در مساعدت به اقشار آسیبپذیر مدخلیت نداشته است/زنانهتر شدن فقر در دهه نود
محمدجواد عبدالهی میگوید: تحقیقات تاریخی به ما نشان دادهاند دولت در ایران همچون دیگر جوامع سنتی تا پیش از شروع عمده فرآیند نوسازی از دهه 1310ه.ش به اینسو، جز در مواردی خاص از قبیل کمک به رعایای خود به هنگام بروز قحطیهای عمومی، در مساعدت به اقشار آسیبپذیر اجتماع مدخلیت چندانی نداشت.
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۱۰:۰۰
مروری بر کتاب «درام اسلامی» نوشته جمشید ملکپور و ترجمه فرزام حقیقی/ آنچه خود داشت ز بیگانه طلب نکرد
-
۱۳۹۹-۰۹-۲۲ ۰۰:۴۲
نگاهی به مولفه های ایرانشهر؛
ایرانشهر یعنی ادب، رواداری و مردم آزاری نکردن
ایرانشهر یا دولت کشور ایران دارای مولفه هایی در سیاست داخله و خارجه است که در غیبت آن کشور با بحران مواجه شده است. رعایت ادب، تشریفات، در جای خود بودن، فهم منافع ملی، تلاش برای ایران، حکومت قانون، نظام مند بودن و رعایت ترتیبات و اصول با رویکردهای واقع گرایانه و محافظه کارانه اساس سیاست ایرانشهری است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۷:۰۰
«جامعهشناسی دینداری» در گفت وگو با امیر نیکپی، استاد دانشگاه شهید بهشتی: هیچ نیرویی در پی حذف دیگر نهادها نباید باشد
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۶:۳۱
بیخو پارخ: انسانشناسی جان استوارت میل
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۶:۰۰
نگاهی به کتاب «نقد فرهنگ توسعهنیافتگی»: نسبت علم و سیاست از منظر داوری اردکانی
مقالات این کتاب دربرگیرنده مقالاتی در باب وضع علم و فلسفه و سیاست، بهویژه در جهان توسعهنیافته است. در مقالات این کتاب به اوضاع کنونی با نظر تاریخی نگاه شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۵:۳۱
علی اوجبی از شعر در نگاه ملاصدرا گفت؛ حکمای اسلامی اینک در فلسفه درجا میزنند/ آیا فلاسفه با شعر در ستیزند؟
ملاصدرا از برجستهترین فیلسوفانی است که آثار شاعرانی مانند عطار، سعدی، شبستری و سنایی را کتابت کرده است و این نسخه هماکنون به شماره ۱۹۱۶۴ در کتابخانه ملی نگهداری میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۵:۰۰
مبنا و معیار، عقل مدرن است یا عقل وحیانی؟
کسی که اتقان و استحکام عقاید کتاب دینیاش را بدون رجوع به هابرماس نمیتواند باور کند، به شدت در تحت سیطره مدرنیته غربی است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۹ ۱۴:۳۰
«تشیع در تونس؛ خوانشی علمی در تاریخ طولانی» منتشر شد: تشیع در تونس؛ از تاریخ طولانی تا خیزش دوباره
عبدالحق الزموری، پژوهشگر تونسی به تازگی کتاب «تشیع در تونس» را منتشر کرده است. او در گفتوگویی ضمن معرفی کتاب خیزش دوباره شیعیان در عصر جدید را بررسی کرده است.