-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۲:۳۰
در کتاب «نویز (اقتصاد سیاسی موسیقی)» بررسی شد؛ زمانی که موسیقی یک کالای با ارزش میشود
کتاب «نویز (اقتصاد سیاسی موسیقی)» نمایانگر این موضوع است که بعد از ورود به مبادله کالایی، موسیقی در رشد و خلق سرمایه و نمایش شریک بود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۲:۰۰
گفت و گو با شهریار مندنیپور به مناسبت تجدید چاپ کتاب « ارواح شهرزاد»
نویسنده خوب همیشه تازهکار است
آقای ابوالحسن نجفی مقاله درخشانی در مورد ترجمه و زبان فارسی دارد. آنجا مطرح میکند که مهم نیست واژهای به جای تلویزیون ایجاد شود و برای تلویزیون یا تلفن معادل بسازیم. اینها در فارسی و زبانهای دیگر هم به همین شکل وارد میشوند. کلمات وارد میشوند و زبانها با هم داد و ستد دارند. نکته مهم اینجاست که گرته زبان دیگری وارد زبان ما نشود. نحو زبان دیگری وارد زبان ما نشود که نحو زبان ما را ویران کند و جانشینش بشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۱:۰۰
مکاتبات اداری برای استعلام مدارک تحصیلی خارج از کشور ممنوع شد
رئیس سازمان امور دانشجویان درباره استعلام مدارک تحصیلی دانشآموختگان خارج از کشور بخشنامه ای به روسای دانشگاه های سراسری، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، و فنی و حرفه ای ابلاغ کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۰:۳۰
چشم دوختن به راهِ آن«دیگری» غایب/ گفتوگو با بهناز علیپور گسکری درباره کتاب حافظهپروانهای
-
۱۳۹۹/۰۹/۱۲
رویارویی هایدگر با کانت در گفتوگو با مهدی نصر
هستی در هالهای از فراموشی مدفون شده
هایدگر رویکرد انسانشناسانه را نگاه غالب تفکر معاصر نسبت به جهان و انسان میداند. امروزه ما با رویکرد سوژهگرایانه مدرن آنقدر اطلاعات جورواجور درباره انسان داریم که انبانمان لبریز شده است...از نظر کانت، شخصمندی انسان، ترکیبی از قانون اخلاقی و احترام است. احترام گذاشتن برای چیزی، به معنای دسترسپذیر کردن قانون است و این یعنی نفی خودبینی و بهدرآمدن از خویشتن خویش. یعنی خویشتن انسان به پیشگاه خود خویشش، تسلیم شده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۲ ۱۰:۰۰
۷ رشته گرایش در دکتری ۱۴۰۰ حذف شد/ توجه ویژه به علوم شناختی
تغییرات دفترچه راهنمای ثبت نام در آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۰ نشان می دهد که رشته گرایشها در چند گروه آموزشی دستخوش تغییر شدهاند و به علوم شناختی توجه ویژه صورت گرفته است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۱ ۱۶:۳۰
گفتوگو با بهروز افخمی
سروش توطئهاندیش بود
از دکتر سروش بعید بود که فکر کند هیچکس در سوره فکر نمیکند و در مورد مسائل مختلف، تحلیل و تعمق و تفکر نمیکنند. من آنجا متوجه شدم که ایشان شاید مطالب را نمیخواند یا دنبال نمیکند و خیلی بهروز مطالعه نمیکند. سروش فکر نمیکند که شاید ما هم حرفهای جالب توجهی داشته باشیم و همینکه فکر میکرد ما نسبت به او موضع انتقادی داریم یا سرمقالههای سوره موضع انتقادی نسبت به تفکرات پوپری دارد، پس ما یک باند هستیم، درحالیکه اصلاً اینطور نبود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۷:۰۰
حلقه اتصال هنر و سیاست/ به بهانه انتشار «سیاست و زیباییشناسی»؛ دو گفتوگو با ژاک رانسیر
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۶:۳۰
شهر و سیاست*
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۶:۰۰
در جستوجوی ظرفیتهای شعر عرفانی در رمان/ نگاهی به «یک ربع مانده به آخر» رمان فائقه درویش
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۵:۳۰
افسار زدن بر زندگی/ یادداشتی بر مجموعه داستان «حافظه پروانهای»
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۵:۰۰
«تقی آزاد ارمکی» از دلایل ضعف تالیفات علوم اجتماعی میگوید: جامعهشناسی نداریم که برای عموم بنویسد/ هر چه تولید میکنیم مصرف میشود!
تقی آزاد ارمکی میگوید: ما چون تقسیم کار درست و روشنی تعریف نکردهایم، نمیدانیم چقدر تالیف، چقدر پژوهش و چقدر ترجمه لازم داریم. نتیجه این است که هر کس هر کاری میتواند و هر کاری که از او در خواست میشود، و هر کاری که بازار محلی دارد را انجام میدهد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۴:۳۰
تفسیری کاپیتالیستی از اسلام
بعد از گذشت چهل سال از انقلاب و حکمرانی روحانیت، صدای متفاوتی به گوش میرسد. این صدا میگوید ما وارث مال و ثروت پیامبر و امامان نیز هستیم. این تفسیری کاپیتالیستی از اسلام است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۴:۰۰
معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میکند: بررسی هیجان از منظر حوزههای مختلف علوم انسانی
نشستهایی با موضوع «بررسی هیجان از منظر حوزههای مختلف علوم انسانی» به کوشش معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۳:۳۰
معرفی و بررسی کتاب «تأثیر دکارت بر فلسفههای معاصر و علوم انسانی»: دکارت از زبان تخصصی و فنی فلسفه بیزار بود
نویسنده در این اثر تصمیم داشته است که طرح درستی از اندیشههای دکارت به خواننده ارائه دهد و چگونگی تاثیرگذاری او در فلسفه معاصر را تبیین کنند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۳:۰۰
پیشنهاد بهترین برندهای کتابخوان برای دانشجویان
با وجود گران شدن کتابهای چاپی به خصوص در میان کتابهای دانشگاهی بسیاری از دانشجویان به کتابهای الکترونیک روی آورده و حتی بسیاری از کتابخانههای دانشگاهی به ارائه و امانت این کتابها گرایش پیدا کردهاند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۲:۳۰
نامه دانشجویان دکتری به وزیر علوم درباره آزاد سازی مدرک
جمعی از دانشجویان دکتری در نامه ای به وزیر علوم تحقیقات و فناوری خواستار رفع مشکلات ایجاد شده در آزادسازی مدرک دکتری خود شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۲:۰۰
یادداشتی از محمود فروزبخش؛ درباره دیگو مارادونا و هویت جمعی
زندگی شخصی مارادونا اگر چه در مقطعی شکوهمند است اما درست در همان زمان عبرت آموز و مایه تفکر است. به نظر میرسد او در میان انبوهی، تنها مانده و بر اوج و قراری که ایستاده، بی قراری میکند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۳۰
شرایط ضامن و مدارک وام های دانشجویی اعلام شد
صندوق رفاه دانشجویی شرایط ضامنین جهت بهره مندی وام های دانشجویی در آیین نامه جدید پرداخت و بازپرداخت وام های دانشجویی را اعلام کرد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۲۵
شاعران در شهر در گفتاری از رضا داوری اردکانی؛
باللهکه شهر بیتو مرا حبس میشود
بودلر گرچه از مدرنسازی پاریس از جهتی استقبال کرده، تضادهای درونی مدرنیته و آثار و عوارض مدرنسازی را نیز از نظر دور نداشته است. او در ملال پاریس نشان داده است که چگونه فقر حاشیه شهر پاریس با ساختن خیابانهای سراسری و بلوارهای روشن به درون شهر میآید و تضادهای جامعه جدید با پیشرفت مدرنیته آشکارتر میشود. او همچنین توجه کرده که شاعر نیز در جامعه جدید دیگر شأن و مقام سابق را ندارد و حکایت کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۱:۰۰
نگاهی به کتاب «معنای زندگی» اثر ویل دورانت: پرسش از زیستن
«معنای زندگی» کتاب کم حجمی است به قلم ویل دورانت. او در این اثر در پی پاسخ به یکی از اساسیترین پرسشهای بشر است؛ معنای زندگی چیست؟ پرسشی که او آن را از صد نفر از جمله مشهورترین اشخاص زمان خود پرسیده و این کتاب ثمره این پرسخ و پاسخ است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۱۰ ۱۰:۳۰
معرفی نامزدهای بخش مستندنگاری سیزدهمین جایزه جلال آلاحمد
نامزدهای سیزدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد در بخش مستندنگاری از سوی داوران این بخش معرفی شدند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۷:۰۰
عباس منوچهری: عالمی دیگر بباید ساخت/ کرونا - پاندمی به مثابه یک جنگ آشکار - نادیدنی
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۶:۳۰
تعطیلی تئاتر نتیجه فقدان آرمانگرایی مدیران است/ نگاهی به وضعیت کنونی مدیریت فرهنگی در گفت وگو با قطبالدین صادقی
خیلی ساده است، امکان اجرای نمایش در سالنهای کنترل شده بهداشتی را برای گروهها به وجود بیاورند. این حداقل کاری است که میتوان انجام داد و به مردم گفت زندگی همچنان جاری است. دولت باید از اجرای گروههای تئاتر حمایت کند و خروجی آنها را به صورت آنلاین در اختیار مردم سراسر کشور بگذارد. ما امروز باید بتوانیم از ترکیب هنر و تکنولوژی در جهت آسایش و آرامش جامعه بهره بگیریم. باید بتوانیم از تجربههای جهانی استفاده کنیم. حداقل میتوانند این ایده را به صورت پایلوت در تئاتر شهر شروع کنند چون این مکان یک وجاهت و کارکرد نمادین امیدآفرین دارد. تئاتر میتواند با استفاده از امکانات فضای مجازی احیا شود. هنرمندان تک افتادهاند و بیکاری برایشان سم مهلک است، مدیران نباید اجازه دهند این وضعیت ادامه پیدا کند.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۶:۰۰
ضرورت بازنگری در شیوه تولید/ با مجید برزگر درباره شرایط این روزهای سینما
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۵:۳۰
مُهرِ خالقی بر مِهر میهن/ گفت و گو با افلیا پرتو درباره روحالله خالقی سازنده قطعه معروف « ای ایران»
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۵:۰۰
روانکاوی فروید در ترازوی فلسفه/ انتشار ترجمهای جدید از کتاب «فروید» اثر جاناتان لیر
چاپ نخست از دومین ویراست کتاب «فروید» نوشته جاناتان لیر با ترجمه مجتبی جعفری و علیرضا طهماسب از سوی انتشارات فرهنگ نشر نو و با همکاری نشر آسیم منتشر شد.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۴:۳۰
گفتوگو با مجید معارف به مناسبت زادروز شیخ مفید: بسط مباحث عقلی در تفکر شیعه میراث فقهی شیخ مفید است/ فقیهی که دوبار از بغداد اخراج شد
استاد تمام دانشگاه تهران گفت: شیخ مفید متهم نیست که قرآن و حدیث را زیرپا گذاشته ولی مفتخر به این است که عقلگرایی را بیش از مثلاً شیخ صدوق در استنباطهای فقهی، تاریخی و کلامی خودش لحاظ کرده است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۴:۰۰
فلسفه صدرایی برای دانشگاههای غربی/ نگاهی به کتاب «زندگی و فلسفه ملاصدرا» اثر سید سلمان صفوی
پس از کتاب سید حسین نصر استاد دانشگاه جورج واشنگتن که پنجاه سال پیش راجع به ملاصدرا تالیف شد، «زندگی و فلسفه ملاصدرا» مهمترین کتاب انگلیسی در معرفی فلسفه ملاصدرا بهعنوان یک نظام فلسفی مستقل به دانشجویان دانشگاههای غربی است.
-
۱۳۹۹-۰۹-۰۹ ۱۳:۳۰
نگاهی به کتاب «معماری و همدلی» معماری معاصر؛ ایجاد محدودیت در زیباییشناسی وفاصله داشتن از زندگی
کتاب «معماری و همدلی» مجموعهای از سخنرانیهای انجامشده توسط متفکرین پیشگام در حوزههای معماری و نظریه زیباییشناسی است و به موضوعاتی میانرشتهای با معماری میپردازد.